Gazze bir aydır yardımsız! Bebekler açlıktan ölmeye başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze bir aydır yardımsız! Bebekler açlıktan ölmeye başladı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de 5 aydır katliamları sürdüren İsrail, son 1 aydır da şehrin kuzeyine giren kısıtlı yardımı durdurdu. Birleşmiş Milletler (BM) Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan bu yana insani yardımların ulaştırılamadığını açıkladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, şimdiden 2 bebeğin açlıktan öldüğünü duyurdu.

İsrail-Hamas çatışmalarının 5. ayında kan gölüne dönen Gazze'de, hayatta kalan siviller şimdi hastalık, açlık ve susuzlukla karşı karşıya.

Günden günde insani krizin derinleştiği şehirde, yardımlar tek yaşam kaynağı haline gelirken  BM, Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan bu yana yardım konvoylarının giremediğini duyurdu. 

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, "BM insani yardım sisteminin, Gazze'ye daha fazla giriş noktasına ihtiyacı var. Aynı zamanda kuzeye de dahil daha güvenli ulaşım yollarına ve sınır noktalarında yardım geçişlerinin hızlandırılmasına ihtiyaç var." dedi.

MISIR'DA BEKLEYEN 15 TON YARDIM GAZZE'YE GİREMİYOR

1 aydan fazla bir süredir Gazze'nin kuzeyine insani yardım konvoylarının ulaşamadığını söyleyen Dujarric, Dünya Gıda Örgütü'nün Mısır'da 15 bin ton gıdanın hazırda beklediğini aktardığını bildirdi. İnsani yardımların ulaşmamasını ateşkesin uygulanmaması ve İsrail'İn hukuku hiçe saymasına bağlayan Dujarric, "Gazze'de çocuklar açlıktan ölüyor mu?" sorusuna, cevap vermedi.

BM SUÇLUYU AÇIKÇA İFADE ETMEKTEN KAÇINIYOR

Bunun üzerine gazeteciler, BM'nin neden açık bir şekilde "suçluyu" dillendirmediğini sorarak tepki gösterdi.

BEBEKLER AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, şehrin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da 2 bebeğin açlıktan öldüğünü duyurdu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...