Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. BMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Dünya

BMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor

Son Güncelleme: 04 Eylül, 2017 - 19:44
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
BMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor
Fotoğraf Başlığı BMGK Kuzey Kore için toplandi! ABD: Kuzey Kore savas için yalvariyor

Kuzey Kore liderinin yeni bir füze testine hazırlandığı haberi, tüm dünyayı ayağa kaldırdı. BMGK, Kuzey Kore gündemiyle toplandı. Toplantıda konuşan ABD temsilcisi sert ifadeler kullandı. Temsilci Haley, ''Kuzey Kore savaş için yalvarıyor'' şeklinde konuştu.

Kaydet
a- | +A

Kuzey Kore'nin bir nükleer tehdit olmadığını savunan Rusya, Güney Kore'nin devreye soktuğu yeni ABD füze savunma sistemine karşılık vereceğini ilan etti.

Birleşimiş Miletler Güvenlik Konseyi'nin Kuzye Kore oturumunda konuşan ABD'nin Birleşmiş Milletler elçisi Nikki Haley yine sert bir dil kullanmayı tercih etti. 'Kuzey Kore savaş için yalvarıyor' ifadesini kullanan Haley, "Yeter artık. BMGK'yı Kuzey Kore'ye en sert yaptırımları uygulamaya çağırıyorum. 2006 yılından bu yana kademeli yaptıtım uygulama kararı işeyaramadı. Kim Jong-un savaş için yalvarıyor" şeklinde konuştu.

Yeryüzünü sarsan Kuzey Kore'nin hidrojen bombası testi, yeni füzelerin ateşlenmesini tetikledi. Güney Kore'nin doğu kıyılarında füze tatbikatı yapmasından saatler sonra bu kez Kuzey Kore'nin yeni bir denemeye hazırlandığı yönünde haberler geliyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füze denemesine hazırlandığını son dakika koduyla duyurdu. Güney Kore medyasının Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, fırlatılacak füze muhtemelen kıtalararası olacak.

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'den gelecek muhtemel saldırılara karşı Hyunmoo II balistik füzelerini ateşledi. Ülkenin hangi noktasından fırlatıldığı açıklanmayan ve Kuzey'e yanıt niteliği taşıyan füzelerin fotoğrafları, dünyaya servis edildi.

Ateşlenen füzeler gerçek mermi taşıyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, fırlatılan kısa menzilli karadan karaya ve uzun menzilli havadan karaya füzelerin açık denizdeki hedeflerini başarıyla vurduğunu açıkladı.

Güney Kore ordusu aynı zamanda Kuzey sınırındaki Paju'da tatbikat yapıyor. AP ve Reuters, tankların sahne aldığı tatbikattan çok sayıda fotoğraf geçti.

Reuters haber ajansı, ABD ve Güney Kore'nin artan tehdide karşı daha fazla tatbikat yapmayı planladığını bildiriyor.

AP ayrıca, Çin sınırındaki bir kulede nöbet tutan Kuzey Koreli askerlerin fotoğrafını servis etti. Fotoğrafta, askerlerden ikisi otururken biri elinde silahla objektife bakıyor.

Alarm durumuna geçen Güney Kore ve Japonya'nın liderleri, bugün bir kez daha görüştü. Japon televizyonu NHK, Başbakan Shinzo Abe ve Güney Kore lideri Moon Jae-in'in telefonda konuştuğunu ve Pyongyang yönetimine daha fazla baskı yapılması için birlikte çalışacaklarını duyurdu.

Rusya: Kuzey Kore nükleer tehdit değil...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Ryabkov ise, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin gerçek bir nükleer tehdit olmadığını savundu.

Moskova'nın Güney Kore'nin devreye soktuğu yeni ABD füze savunma sistemine karşılık vereceğini belirten Ryabkov, "Daha güçlü ve zeki olanlar, kendini kontrol etmeli. Herhangi bir savruk hamle, patlamaya neden olabilir" dedi.

Çin resmi haber ajansı Şinhua, dün geçtiği haberde, BRICS liderler zirvesinde bir araya gelen Şi Jinping ile Rusya lideri Vladimir Putin'in Kuzey Kore'ye karşı atılacak adımlar için anlaştığını bildirmişti.

ABD: Saldırı askerî yanıt bulur

BMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor
Başlık ResmiBMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor

ABD lideri Trump'ın 'haydut devlet' olarak tanımladığı Kuzey Kore'ye karşı en sert açıklama ise, Savunma Bakanı James Mattis'ten geldi. Beyaz Saray dışında gazetecilerin karşısına çıkan Mattis, ABD ya da ABD'nin müttefiklerini tehdit eden herhangi bir saldırının büyük bir askeri yanıtla karşılık göreceğini söyledi.

Askeri yanıtın 'etkili ve ezici' olacağını vurgulayan ABD Savunma Bakanı, Kuzey Kore'nin tamamen ortadan kaldırılmasını istemediklerini ancak çok fazla seçenekleri olduğunu da aktardı.

Japonya lideri Abe ile telefonda konuşan Başkan Trump, ABD ve müttefiklerini korumak için nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını söyledi.Başkan Trump ayrıca, Pazar günü kilise çıkışında gazetecilerin askeri müdahale sorusuna 'Bakacağız' yanıtını verdi.

BMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor
Başlık ResmiBMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor

Donald Trump tüm ülkeleri uyardı!

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile ticaret yapan herhangi bir ülke ile ticari ilişkileri kesebileceklerini ilan etti.

Türkiye güçlü şekilde kınadı

Kim Jong-un'un depreme yol açan hidrojen bombası denemesine, Türkiye de sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) 3 Eylül 2017 tarihinde uluslararası hukuk ile bölgesel barış ve güvenliği hiçe sayarak yaptığı hidrojen bombası denemesini, sorumsuz ve kışkırtıcı bir hareket olarak görüyor, en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

''Pyongyang mevcut rotasını terk etsin!''

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kuzey Kore'den mevcut rotasını terk etmesini istedi. Yazılı açıklama yapan Trudeau, şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Kore liderliğindeki bu provokasyonlar, komşu ülkelerin yakınlarında nükleer silah geliştirme ve balistik füzeleri test etme yönündeki son derece tehlikeli saldırılarıyla birlikte onları daha da izole ediyor.

Kanada, agresif söylemi de dahil olmak üzere Kuzey Kore'nin mevcut rotasını terk etmesinde ısrarcıdır. Kuzey Kore, kapsamlı ve doğrulanabilir bir çözüm yolunda yapıcı diyalogun sürdürülmesine katkıda bulunmalıdır. BM Güvenlik Konseyi'ni, Kuzey Kore'nin provokasyonlarını etkili bir şekilde sınırlamak için daha kararlı adımlar atmaya ve tüm devletleri ilgili BM yaptırımlarını tam olarak uygulamaya çağırıyoruz."

''Şehirleri haritadan silebilir!''

Kuzey Kore'nin dün test ettiği hidrojen bombası, dünyadaki en tehlikeli silah. Gerçekleşen testte ortaya çıkan yıkıcı etki, 120 kiloton. Bu, 120 bin ton TNT'nin patlatılmasına eş değer ve birden çok şehri haritadan silme kapasitesine sahip.

Uzmanlar, test edilen hidrojen bombasının ABD tarafından Hiroşima'ya atılan atom bombasından sekiz kat daha güçlü olduğunu belirtiyor.

BMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor
Başlık ResmiBMGK Kuzey Kore için toplandı! ABD: Kuzey Kore savaş için yalvarıyor

Gülücükler saçtı!

6.3 büyüklüğünde depreme neden olan patlamayı, Kuzey Kore'nin en ünlü sunucusu Ri Chun-hee resmi televizyondan gülücükler saçarak duyurdu.

Bu yıl füze denemelerini sıklaştıran Kuzey Kore, ilk kıtalararası balistik füzelerini Temmuz ayında fırlatmıştı. Ağustos ayının sonunda fırlatılan balistik füze ise, Japonya'nın üstünden geçerek denize düşmüştü. Uzmanlar, Pyongyang'ın elindeki füzelerle ABD topraklarını vurabileceğini tahmin ediyor.

Menziller giderek artıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un döneminde, babası ve dedesinin ülkeyi yönettiği yıllara nazaran füze denemeleri büyük artış göstermiş durumda. Bu yıl içinde fırlatılan füzelerin sayısı şimdiden 10'u çoktan geçti, ateşlenen yeni füzelerin menzilleri giderek artıyor.

Pyongyang yönetimi, 11 yıldır nükleer silah programı nedeniyle BM yaptırımlarıyla yüz yüze. Yaptırımlar arasına son dönemde değerli madenlerin ihracının yasaklanması da eklendi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 04 Eylül, 2017 - 19:44
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
  • 3
    Umut Bulut davasında yeni gelişme: Kulübün ödeyeceği parada büyük düşüş
    Umut Bulut davası: Kulübün ödeyeceği para açıkland...
    Kaydet
  • 4
    Evlere giren yılanları çıplak elle yakalıyor! Artışın sebebini tek cümleyle anlattı
    Evlere giren yılanları çıplak elle yakalıyor! Artı...
    Kaydet
  • 5
    Petrol fiyatları 3 ayın en düşük seviyesinde! Akaryakıta yeni indirimler yolda
    Petrol fiyatları 3 ayın en düşük seviyesinde! Akar...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
  • Pizza Hut 2,7 milyar dolara satılıyor! İşte yeni sahibi
    Pizza Hut 2,7 milyar dolara satılıyor! İşte yeni sahibi
    Kaydet
  • İETT'de unutulan binlerce eşya satışa çıktı!
    İETT'de unutulan binlerce eşya satışa çıktı!
    Kaydet
  • ASELSAN'dan 780 milyon euroluk dev anlaşma!
    ASELSAN'dan 780 milyon euroluk dev anlaşma!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Marmara sallandı, Osman Bektaş'tan açıklama geldi: 1935'ten beri kendini gizliyor
Marmara sallandı, uzman isim yıllardır sessiz kalan fayı işaret etti
Kaydet
Piyasalar anlaşmaya kilitlendi! ABD ve İran'dan yeni imza kararı
Piyasalar anlaşmaya kilitlendi! ABD ve İran'dan yeni imza kararı
Kaydet
Halka arz öncesi veriler sızdı: OpenAI'da 39 milyar dolar zarar
Halka arz öncesi veriler sızdı! Zarar 39 milyar dolar
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası