Cezayir, Arap Birliği'nin çift taraflı kınamasına karşı çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cezayir, Arap Birliği'nin çift taraflı kınamasına karşı çıktı!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cezayir, Arap Birliği'nin Hamas ve İsrail'i kınamak için yayımlayacağı bildirgeye itiraz etti. Cezayir, İsrail'in işgalci konumda olduğunu ve Filistin'in kendini savunduğunu bildirgeye eklenmesi gerektiğini savundu.

Cezayir, Filistin’de yaşananlarla ilgili Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın sonuç bildirgesine çekince koydu.

Cezayir, sonuç bildirgesinin sonuna, "Cezayir delegasyonu, Filistin halkının vazgeçilmez hakkı olan 1967 sınırlarında egemen bir devlet kurma yönündeki kendi kaderini tayin etme hakkını, Siyonist rejimin, uluslararası sözleşmeleri ve kararlarını ihlal eden uygulamalarıyla eşitleyen durumu onaylamamaktadır." ifadelerinin eklenmesini sağladı.

ÇİFT TARAFLI KINAMA

Toplantının ardından yayımlanan bildirgenin ikinci bendinde yer alan "Her iki taraftan sivillerin öldürülmesi ve uluslararası hukuka aykırı tüm eylemlerin kınanması" şeklindeki ifadeye Cezayir itiraz etmişti.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf da konuşmasında uluslararası toplumun, dünya üzerindeki en adil mesele olan Filistin meselesine karşı uyguladığı çifte standardın ifşa edilmesi gerektiğini belirtti.

"İSRAİL YANILDI"

Attaf, İsrail'in, Filistin halkının "çaresiz ve kendisine dayatılanlara teslim olduğunu düşünerek hata yaptığını" vurguladı.

Arap Birliğine üye ülkelerin dışişleri bakanları, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını ele almak amacıyla dün Kahire’de olağanüstü toplantı düzenlemişti.

Toplantıda, Filistin-İsrail çatışmasının bölgedeki yansımalarına karşı uyarıda bulunulurken, uluslararası topluma da acil müdahale çağrısı yapılmıştı.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1354 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 49 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 31 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...