Doğum yaptı, karın ağrısı 18 ay geçmedi… Gerçek tomografide ortaya çıktı! Yemek tabağı büyüklüğünde

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Doğum yaptı, karın ağrısı 18 ay geçmedi… Gerçek tomografide ortaya çıktı! Yemek tabağı büyüklüğünde

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Doğum yapmak için hastaneye yatırılan kadın, 18 ay boyunca karın ağrısı çekti. Gerçek aylar sonra ortaya çıktı. Tomografi çekilen kadının karnında yemek tabağı büyüklüğünde ekartör olduğu tespit edildi.

Yeni Zelanda’da şaşkınlığa neden bir olay yaşandı. Olay Auckland şehir hastanesinde meydana geldi. Sezeryanla doğum yapan bir anne kronik ağrılar çekmeye başladı. 2020’de gerçekleşen operasyon sırasında bir cerrah, bir kıdemli kayıt memuru, dört hemşire, iki anestezi uzmanı, iki anestezi teknisyeni ve bir ameliyathane ebesinin ameliyathanede olduğu açıklandı.

GERÇEK TOMOGRAFİDE ORTAYA ÇIKTI

Aylar geçse de ağrıları devam eden kadına tomografi çekildi. Kadının karnında ekartör olduğu tespit edildi. 2021 yılında yeniden ameliyat olan kasın sağlığına kavuştu. Olayla ilgili ilk incelemelerin ardından 20'li yaşlarındaki hastanın yaşadığı duruma ilişkin açıklama yapan Te Whatu Ora Auckland Hastanesi, 'hastaya makul ölçüde beceri ve bakım sağlamadığı' yönündeki iddiaları reddetti.

KARNINDA CERRAHİ AYIRICI UNUTULDU

4 Eylül Pazartesi açıklama yapan Yeni Zelanda Sağlık ve Engellilik Komiseri Morag McDowell ise hastanenin hasta hakları kanununa aykırı davrandığını bildirdi. Te Whatu Ora Auckland Hastanesi, Operasyon Direktörü Dr. Mike Shepherd yaptığı açıklamada hatadan dolayı özür diledi. Raporunda plasentanın doğum kanalı girişini tıkaması riski karşısında kadının önceden planlanarak sezaryene alındığı bilgisini de paylaşan McDowell, ameliyat sırasında yaranın kenarlarını geri çekmek için kullanılan Alexis marka bir cerrahi ayırıcının sezaryenin ardından kadının içinde bırakıldığını aktardı.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...