Dünya beşik gibi... Afganistan 5.0 büyüklüğünde depremle sallandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya beşik gibi... Afganistan 5.0 büyüklüğünde depremle sallandı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem komşu ülkelerden de hissedildi.

Dünya beşik gibi sallanmaya devam ediyor... Türkiye'de hemen hemen her gün meydana gelen depremlerin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde şiddetli sarsıntılar yaşanıyor. Son olarak bugün Afganistan 5.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. 

AFGANİSTAN'DA KORKUTAN DEPREM

Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), yerel saatle 15.50'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün vilayetin merkez ilçesi Mezar-ı Şerif'in 19 kilometre güneybatısında olduğunu açıkladı.

KOMŞU ÜLKELERDEN DE HİSSEDİLDİ

Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi. Sarsıntı Afganistan'ın kuzey vilayetleri ile komşu ülkeler Özbekistan ve Türkmenistan'dan da hissedildi.

Geçen yıl ekim ayında Afganistan'ın kuzeybatısındaki Herat vilayetinde meydana gelen ve büyüklükleri 5 ila 6,5 olan depremler sonucu 2 bin 500 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...