Elon Musk'tan Japonya'ya 'Yok olacaksınız' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA, The Guardian
Elon Musk'tan Japonya'ya 'Yok olacaksınız' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA, The Guardian

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter paylaşımları ile gündemden düşmüyor. Sabah saatlerinde attığı bir tweetle hayranlarını endişelendiren Musk, "Gizemli bir şekilde ölürsem, sizi tanımak güzeldi" dedi. Yeni bir açıklamasında ise milyarder, Japonya'yı uyardı.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su (Üst Yöneticisi) Elon Musk, doğum oranlarının azalması nedeniyle Japonya'yı uyardı. Doğum oranındaki düşüşü tersine çeviremediği sürece Asya'nın güçlü ekonomisinin yok olacağını ileri sürdü.

Twitter'daki paylaşımında milyarder girişimci, Japon Kyodo ajansının paylaştığı 'ülke nüfusunda 2021'de rekor düşüş' konulu haberine

ile karşılık verdi. Musk, "Doğum oranının ölüm oranını aşmasına neden olacak bir değişim yaşanmadığı sürece, Japonya er geç yok olacak" diyerek 'bariz olanı beyan ettiğini' ileri sürdü. 

Geçtiğimiz ay yayımlanan haberde Japonya nüfusunun 2021'de 644 bin azalarak 125,5 milyona gerilediği, bunun 11 yıldır art arda yaşandığı ve 1950'den beri en büyük düşüş olduğu belirtildi. Hükümet verilerine göre, Japonya'da 2021'de 831 bin doğum, 1,44 milyon ölüm gerçekleşti. Son veriler ışığında Japonya nüfusunun yüzde 29'u 65 yaş ve üstü, yüzde 11,8'i ise 14 yaş ve altında bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA, The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...