Ermenistan'dan Türkiye'ye çağrı: Olumlu sinyaller bekliyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ermenistan'dan Türkiye'ye çağrı: Olumlu sinyaller bekliyoruz

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Erivan yönetimi, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Margara Sınır Kapısı'nın geçişlere hazır olduğunu duyurdu. Ermenistan Dışişleri'nden yapılan açıklamada bu konuda Türkiye'den olumlu sinyallerin beklendiğini ifade edildi.

Azerbaycan, yakın zamanda düzenlediği anti-terör opeasyonuyla son kalan yasa dışı çeteleri de temizleyerek Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki işgalini tamamen sonlandırdı. Bölgede hiçbir varlığı kalmayan Ermeni yönetimi, Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabullenmesiyle birlikte Türkiye ile ilişkilerinde de normalleşme süreci başladı.

Gelişmeler Ankara'da memnuniyetle karşılanırken normalleşme sürecini etkileyecek bir konuya ilişkin Erivan kanadından yeni bir açıklama geldi.

TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Margara Sınır Kapısı'nın geçişlere hazır olduğunu, bu konuda Türkiye'den olumlu sinyallerin beklendiğini duyurdu.

TErmenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Margara Sınır Kapısı'nda çalışmaların tamamlandığı, kapının geçişlere hazır olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Margara Sınır Kapısı faaliyete hazır ve Ermeni tarafı Türkiye'den sınırın diplomatik pasaportlu kişiler de dahil olmak üzere üçüncü ülke vatandaşlarına açılması konusunda olumlu sinyaller bekliyor" ifadeleri kullanıldı.

"NORMALLEŞME SÜRECİ DEVAM ETMELİ"

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, salı günü Brüksel'de yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı değerlendirmede Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine ilişkin görüşmelerin devam etmesi çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan, Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vaan Kostanyan geçtiğimiz günlerde, Türkiye sınırını açabileceklerini açıklarken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, özel temsilciler ile gerçekleşen Türkiye - Ermenistan ilişkileri normalleşme görüşmelerinde üzerinde varılan anlaşmaların uygulanmasını umduğunu söylemişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...