Filistin Devlet Başkanı dört günlük ziyareti için Pekin'e gitti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Filistin Devlet Başkanı dört günlük ziyareti için Pekin'e gitti

DÜNYA Haberleri

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Çin'e gitti. Dört günlük ziyareti, iki ülke arasındaki diplomatik ilşkilerin 35. yılını kutlarken gerçekleşti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmoud Abbas dört günlük ziyareti için salı günü Çin'in Pekin'e gitti. Bu, Abbas'ın 2005 yılından beri Çin'e gerçekleştirdiği 4. ziyaret oldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, Abbas'ın bu yıl Çin'in ev sahipliği yaptığı ilk Arap devlet başkanı olduğunu söyledi. Ziyareti, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 35. yılını kutlarken gerçekleşti.

Bakanlık Abbas'ın Çin halkının eski ve iyi bir dostu olduğunu ve ziyaretin yüksek düzeydeki dostane ilişkiler hakkında çok şey söylediğini belirtti.

ÇİN FİLİSTİN'İ TANIYAN İLK ÜLKELER ARASINDA

Çin, Filistin Kurtuluş Örgütü'nü ve Filistin Devleti'ni tanıyan ilk ülkeler arasında yer aldı.

Bakanlık, Çin'in Filistin sorununa erken bir tarihte kapsamlı, adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için dünyayla birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...