Finlandiya'da nükleer korkusu: İyot tablet stokları tükendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Finlandiya'da nükleer korkusu: İyot tablet stokları tükendi

DÜNYA Haberleri

9 aydır Ukrayna topraklarındaki işgalini sürdüren Rusya lideri Viladimir Putin'in nükleer tehditi ve Zaporjiya'daki nükleer santrale düzenlenen saldırılar AB ülkelerinde paniğe yol açtı. Finlandiya'da olası bir nükleer kazadan korkan halk, radyasyondan koruyan iyot tablet stoklarını tüketti.

Rus lider Putin'in nükleer tehditine dünyadan tepkiler yağarken, Ukrayna'daki Zaporjiya nükleer tesisine ise saldırılar devam ediyor.

Olası bir kazaya karşı korkan Finlandiya halkı eczanelere akın ederek radyasyondan koruyan iyot tablet stoklarını tüketti.

Salı günü sağlık yetkililerinin, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle doğabilecek nükleer kaza ihtimaline karşı hanelere iyot tablet stoğu yapma çağrısında bulunmasının ardından halk eczanelere koştu.

YETKİLİLERİN ÇAĞRISI PANİĞE NEDEN OLDU

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yaşanan yoğunluk sebebiyle iyot tablet stoklarının tükendiği belirtildi.

Acil durumlarda kullanılması gereken iyot tabletlerin 3 ila 40 yaş aralığına uygun olduğunu söyleyen Finlandiya Sosyal İşler ve Sağlık Bakanlığı, "Nükleer tesisteki bir kazada, tiroit bezlerinde birikebilen radyoaktif iyot çevreye salınabilir" ifadelerini kullandı.

Yüksek düzeyde radyoaktif iyota maruz kalınmasından yıllar sonra bile bebeklerde, çocuklarda ve gençlerde tiroid kanseri riski bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...