Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

'Herkes Türkiye’yi dinliyor' diyen Belçikalı Bakan'dan NATO çıkışı: Tüm gözler Ankara'da olacak

'Herkes Türkiye’yi dinliyor' diyen Belçikalı Bakan'dan NATO çıkışı: Tüm gözler Ankara'da olacak

Belçika Savunma Bakanı Theo Francken, 7-8 Temmuz'daki kritik zirve öncesi Türkiye'nin merkezi rolüne dikkat çekerek, "Tüm gözler Ankara'da" dedi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Belçika Savunma Bakanı Theo Francken, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan tarihi NATO Zirvesi öncesinde önemli bir açıklama yaptı.

ABD’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Francken, ittifakın geleceği ve bölgesel güvenlik mimarisi açısından Türkiye’nin üstlendiği merkezi role vurgu yaparak, "Tüm gözler Ankara'da" ifadesini kullandı.

Herkes Türkiye’yi dinliyor diyen Belçikalı Bakandan NATO çıkışı: Tüm gözler Ankarada olacak
Başlık ResmiHerkes Türkiye’yi dinliyor diyen Belçikalı Bakandan NATO çıkışı: Tüm gözler Ankarada olacak

SAVUNMA HARCAMALARINDA "ANKARA" EŞİĞİ

Zirve yaklaşırken ABD’nin Avrupalı müttefikler üzerindeki "savunma bütçelerini artırma" baskısı, Belçika’nın da ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Bakan Francken, sadece bütçe artışının yeterli olmadığını, bu sürece savunma sanayisinin de aynı hızla eşlik etmesi gerektiğini söyledi.

Ankara’daki zirvenin, özellikle Avrupa’nın kendi savunma kapasitesini güçlendirmesi ve müttefikler arasındaki iş birliğinin derinleşmesi açısından bir dönüm noktası olması bekleniyor. Türkiye'nin savunma sanayiindeki teknolojik atılımları ve üretim gücü, müttefik ülkeler tarafından yakından takip edilen stratejik bir unsur olarak masada duruyor.

'Herkes Türkiye’yi dinliyor' diyen Belçikalı Bakan'dan NATO çıkışı: Tüm gözler Ankara'da olacak
Başlık Resmi'Herkes Türkiye’yi dinliyor' diyen Belçikalı Bakan'dan NATO çıkışı: Tüm gözler Ankara'da olacak

"HERKES TÜRKİYE'Yİ DİNLİYOR"

“Türkiye, barış görüşmeleri için mükemmel bir konumda çünkü güçlü bir ülke ve uluslararası alanda herkes Türkiye’yi dinliyor.” diyen Francken, Belçika’nın Türkiye’nin arabuluculuğunu desteklediğini yineledi.

BELÇİKA’NIN "PRİMULA" HAMLESİ

Küresel enerji yollarındaki güvenlik krizi, Belçika’nın askeri stratejilerini de doğrudan etkiledi. Francken, ABD-İran arasındaki çatışmaların ardından sağlanan ateşkes sonrası Hürmüz Boğazı’nın güvenliğini tesis etmek amacıyla planlanan Avrupa operasyonuna katılım kararlarını hatırlattı.

Belçika’nın mayın karşıtı tedbirler konusundaki küresel uzmanlığına dikkat çeken Bakan, bu kapsamda kritik bir askeri hareketliliği duyurdu. Baltık Denizi’nde görev yapan mayın temizleme gemisi "Primula", Hürmüz Boğazı ve çevre suların güvenliğine katkı sağlamak amacıyla Doğu Akdeniz’e yönlendirildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.