Hindistan'da Kukiler karakol bastı, komandolara mermi yağdırdı: Bir ölü, bir yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hindistan'da Kukiler karakol bastı, komandolara mermi yağdırdı: Bir ölü, bir yaralı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hindistan'da yaşanan şiddet olaylarıyla adı duyulan Manipur eyaletinde, Kuki topluluğuna mensup kişiler karakol bastı. Güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir komando yaşamını yitirirken, bir komanda ise yaralandı.

Hindustan Times'ın haberine göre, eyalette, bir polis memurunu öldürdüğü gerekçesiyle 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından şiddet olayları yaşandı.

Moreh kasabasında Kuki topluluğuna mensup kişiler, güvenlik karakoluna bombalar ve silahlarla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada bir komando hayatını kaybetti, bir komando da yaralandı.

Hindistan'da Kukiler karakol bastı, komandolara mermi yağdırdı: Bir ölü, bir yaralı

ŞİDDET OLAYLARI DEVAM EDİYOR

Eyalet nüfusunun yüzde 53'ünü oluşturan Meitei topluluğunun, "Planlanmış Kabile" kategorisine dahil edilmedikleri gerekçesiyle başlattığı gösterilerde, diğer bazı etnik grupların buna karşı çıkması nedeniyle 3 Mayıs 2023'ten itibaren şiddet olayları yaşanmaya başlamıştı.

Askere 4 Mayıs'ta "vur emri"nin verildiği eyalette, şiddet olayları nedeniyle ölü sayısı 182'ye çıkarken, 60 binden fazla kişi yerinden edildi.

Hindistan Merkezi Soruşturma Bürosu, Manipur eyaletinde meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili çok sayıda vakayı soruşturmak için 53 kişilik ekip oluşturmuştu.

Ekipte, 3 polis başmüfettiş yardımcısı, bir polis müfettişi, 16 müfettiş ve 10 müfettiş yardımcısının yer aldığı bilgisi de paylaşılırken, 17 vakanın soruşturulacağı aktarılmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...