IKBY Başkanı Barzani net mesaj verdi: Kimse bizim taraftan Türkiye'ye operasyon yapamaz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
IKBY Başkanı Barzani net mesaj verdi: Kimse bizim taraftan Türkiye'ye operasyon yapamaz

DÜNYA Haberleri

Son dönemde Türkiye ile ikili ilişkileri geliştirme kararlığı gösteren IKBY Başkanı Barzani’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Barzani, hiç kimsenin Irak tarafından Türkiye’ye operasyon yapamayacağını söyledi.

Terör örgütü PKK, Irak’ın işgalinin ardından oluşan otorite boşluğunun etkisiyle uzun yıllar ülkede kendisine büyük alan buldu. Son yıllarda geliştirilen iki ilişkilerin katkısıyla bu alan günden güne azalıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK’ya yönelik Kuzey Irak’ta sık sık operasyon düzenlerken IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’ye düzenli olarak ziyaretlere geliyor.

BARZANİ'DEN NET MESAJ

Gelişmeler teröre karşı önemli ilerlemeler sağlarken IKBY’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye'ye terörist geçişine izin vermeyeceklerini söyledi. Konuya ilişkin net mesajlar veren Barzani, "Kimse bizim taraftan Türkiye'ye operasyon yapamaz. Komşu ülkelerimizi tehdide izin vermeyiz." İfadelerini kullandı.

"AYNI ŞEY İRAN İÇİN DE GEÇERLİ"

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen İstikrar ve Refah için Irak Forumu'nda konuşan Barzani, "Irak ve Kürdistan Bölgesi'nden silahlı bir grup askeri operasyon yapmak için Türkiye'ye gidemez ve Kürdistan Bölgesine geri dönemez” dedi.

Barzani, aynı şeyin İran için de geçerli olduğunu belirtti.

Barzani merkezi Irak yönetimi ile aralarında sorun veya ayrım olmadığını vurgulayan Barzani, sözlerini şöyle sürdürdü;

Bölgemizin komşu ülkelerimiz için tehdit kaynağı olmasına izin vermeyeceğiz. Komşularımızla sorun çıkaran bir faktör olmak istemiyoruz. İster İsrail olsun ister başka ülkeler, Kürdistan Bölgesi'ni İran'a karşı kullanmak isteyen hiçbir ülkeye yardım etmeyeceğiz."

"Basra, Bağdat, Süleymaniye, Erbil ve Duhok arasında herhangi bir fark yok. Nereye gidersem gideyim Irak Başbakanı ile koordinasyon halindeyim ve gittiğim her yerde Irak'ı temsil ediyorum. Bağdat da bizim başkentimiz.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...