İsrail'den Hamas'ın üst düzey komutanına suikast
Gazze’de ateşkese rağmen düzenlenen İsrail hava saldırısında bir araç hedef alındı. IDF, saldırıda Hamas’ın üst düzey komutanlarından Raad Saad’ın öldürüldüğünü açıklarken, Filistinli kaynaklar en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 25 kişinin yaralandığını duyurdu.
- İsrail, Hamas ile 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkese rağmen Gazze Şeridi’ne yönelik askeri operasyonlarına devam ediyor.
- Gazze kentinin batısında seyir halindeki bir araç İsrail tarafından hedef alındı.
- Filistinli kaynaklara göre saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti.
- İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nda üst düzey görevde bulunan Raad Saad’ın operasyonla etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.
- Saldırının sonuçlarına ilişkin taraflardan farklı bilgiler geliyor.
İsrail, Hamas ile 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkese rağmen Gazze Şeridi’ne yönelik askeri operasyonlarını sürdürüyor. Filistinli kaynaklar, Gazze kentinin batısında seyir halindeki bir aracın İsrail tarafından hedef alındığını aktardı. Düzenlenen saldırıda en az dört kişinin hayatını kaybettiği ve 25 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Doğu Kudüs’te parsel parsel Israil işgali, zulüm sadece Gazze'yle sınırlı değil
İSRAİL'DEN 'RAAD SAAD ÖLDÜ' İDDİASI
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nda üst düzey görevde bulunan Raad Saad’ın düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.
İsrailli bir yetkili, saldırının Saad’ın konumuna ilişkin yakın zamanda elde edilen bir istihbarat doğrultusunda gerçekleştirildiğini öne sürdü.
GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI
Öte yandan, İsrail kanadı olay anına ait görüntüleri paylaştı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, aracın patladığı anlar yer alıyor.
