Kabanın içinden Çinli mahkûmun kimlik kartı çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kabanın içinden Çinli mahkûmun kimlik kartı çıktı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İngiltere'de online sipariş verdiği kabanın astarından Çinli mahkûmun kimlik kartı çıktı. Mahkûmun kartının, içinde bulundukları zor şartlar anlaşılsın diye kabanın içine yerleştirdiği düşünülüyor.

EMİN ARVAS'IN HABERİ - İngiltere’de Derbyshire’daki bir kadın, kasım indirimlerinden faydalanmak için internetten bir kaban siparişi verdi. 22 Kasım’da gelen kabanının sağ kolunda bir cisim fark eden kadın, bunu çıkarmak için kabanın astarını kesti. Kabandan üzerinde mahkûm üniforması giyen bir adamın sabıka fotoğrafının yer aldığı bir kimlik kartı buldu. Plastik muhafaza içindeki kartta, hapishanenin ismi ile “Çin Adalet Bakanlığı tarafından üretilmiştir” yazısı yer alıyordu. Aldığı ürünün mahkûmlar tarafından köle gibi zorla çalıştırılarak üretildiğini öğrenmek kadını çok rahatsız etti. Guardian gazetesine konuşan kadın “Bunu Regatta’dan beklemezsiniz. Bir İngiliz markasının bu işe alet olması beni çok üzdü” dedi. Regatta firması ile temasa geçen kadın “Bana kartı teslim edersem yeni bir kaban göndereceklerini söylediler. Tabii ki kabul etmedim” diye konuştu. Mahkûmun kartının, içinde bulundukları zor şartlar anlaşılsın diye kabanın içine yerleştirdiği düşünülüyor. Daha önce de buna benzer olaylar yaşanmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...