Kaliforniya'daki İsrail - Filistin protestosunda bir kişi öldü

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Kaliforniya'daki İsrail - Filistin protestosunda bir kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde İsrail - Filistin protestolarında çıkan tartışmalarda bir kişi öldü. Polis, Paul Kessler isimli Yahudi bir adamın düşüp kafasını yere çarptığını ve ölümün 'cinayet' olarak değerlendirildiğini söyledi.

Kaliforniya'da İsrail yanlısı ve Filistin yanlısı sokak protestoları sırasında çıkan tartışmalarda geriye düşüp kafasını vuran Yahudi bir adam hayatını kaybetti. Ölümü cinayet olarak değerlendiriliyor. Ventura ilçesinin şerif ofisi, 69 yaşındaki Paul Kessler'in Pazar günü yaşanan tartışmadan bir gün sonra künt kafa travmasından öldüğünü belirterek, görgü tanıklarının olayı darp olarak tanımladığını açıkladı. 

Şerif ofisi, Pazartesi gecesi itibarıyla hiçbir şüphelinin gözaltında olmadığını ve olayın "münferit bir olay gibi göründüğünü ve büyük bir olayın parçası olmadığını" ancak bunun bir nefret suçu olduğu ihtimalinin de göz ardı edilmediğini söyledi.

TARTIŞMA SIRASINDA YERE DÜŞTÜ, ERTESİ GÜN ÖLDÜ 

Açıklamada, Pazar günü Los Angeles'ın yaklaşık 65 kilometre batısındaki Thousand Oaks şehrinde İsrail yanlısı ve Filistin yanlısı farklı gösterilerin eş zamanlı olarak gerçekleştiği belirtildi. Şerif ofisi görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, Kessler'in karşı protestocular arasında fiziksel bir kavgaya karıştığını söyledi. Tartışmayı hangi tarafın kışkırttığı açıklanmadı.

Aynı açıklamada şöyle denildi: "Münakaşa sırasında Kessler geriye düştü ve kafasını yere çarptı. Kessler ileri tıbbi tedavi için bölgedeki bir hastaneye nakledildi. Kessler'in 6 Kasım 2023'te aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybettiği belirtildi."

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...