Katar’dan Netanyahu’nun 'arabuluculuk' sözlerine sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Katar’dan Netanyahu’nun 'arabuluculuk' sözlerine sert tepki

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Katar'ın arabuluculuk rolünü “sorunlu” olarak değerlendirmesine Katar'dan sert tepki geldi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, Netanyahu'nun İsrailli esirleri ve masum hayatları kurtarmaya odaklanmasını salık vererek, "Siyasi kariyerine hizmet ettiği anlaşılan nedenlerle arabuluculuk sürecini engelliyor ve baltalıyor” diyerek karşılık verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Katar'ın İsrail ve Filistin arasındaki arabuluculuk rolünü “sorunlu” olarak nitelendirdiğine dair açıklamalarının basına yansımasının ardından Katar’dan tepki geldi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu’ya tepki göstererek, “Katar'ın arabuluculuk rolüne ilişkin olarak medyada yer alan çeşitli haberlerde İsrail Başbakanına atfedilen sözler karşısında dehşete düştük. Doğrulanması halinde bu sözler sorumsuzca ve masum hayatları kurtarma çabalarına zarar verecek nitelikte olmakla birlikte şaşırtıcı da değil” dedi.

"DİYALOGLARIMIZ DÜZENLİ YÜRÜYOR"

Katar’ın 100'den fazla esirin serbest bırakılmasını sağlayarak başarılı bir arabulucu olduğuna değinen Ansari, “Katar, yeni bir esir anlaşması ve insani yardımın Gazze'ye derhal girmesi için bir çerçeve oluşturmaya çalışarak İsrailli kurumlar da dahil olmak üzere müzakere taraflarıyla düzenli bir diyalog yürütmektedir” dedi.

“ESİRLERİN SERBEST BIRAKILMASINA ODAKLANMALI”

Ansari, “Haberde yer alan açıklamaların doğru olması halinde İsrail Başbakanı, İsrailli esirler de dahil olmak üzere masum hayatları kurtarmaya öncelik vermek yerine siyasi kariyerine hizmet ettiği anlaşılan nedenlerle arabuluculuk sürecini engellemiş ve baltalamış olacaktır. Netanyahu'nun Katar'ın ABD ile olan stratejik ilişkileriyle ilgilenmek yerine iyi niyetle hareket etmesini ve esirlerin serbest bırakılmasına odaklanmasını umuyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...