KKTC Maliye Bakanlığı'nın elektriği borç yüzünden kesildi

Düzenleyen:
KKTC Maliye Bakanlığı'nın elektriği borç yüzünden kesildi

DÜNYA Haberleri

KKTC Maliye Bakanlığının borcu olduğu gerekçesiyle, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIBTEK) tarafından elektriği kesildi.

Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ilginç bir olay yaşandı. Ülkenin Maliye Bakanlığı'nın biriken borçları bir türlü tahsil edilemeyince, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIBTEK), bakanlığın elektriğini kesme kararı aldı. 

BORÇ 160 MİLYON TL'YE YAKIN

Bakanlığın KIBTEK’e 160 milyon TL’ye yakın borcu olduğu ifade edildi. KKTC'de Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasındaki elektrik alacağı nedeniyle Maliye Bakanlığında 2 gündür elektriklerin kesik olduğu belirtildi.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığının elektriğinin KIBTEK’İ idare eden Elektrik Sendikası (EL-SEN) tarafından yasal olmayan bir şekilde kesildiğini ifade etti. Oğuz, Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı elektrik kurumu üzerinden Maliye Bakanlığına herhangi bir fatura gelmediğini ve elektriğin kesilmesinin tamamıyla popülist bir hareket olduğunu söyledi. Bakan Oğuz, Maliye Bakanlığının üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesine rağmen KIBTEK’in tek taraflı hazırladığı bir ödeme planı ile bakanlığın borcu olduğunu ifade ettiğini aktararak, söz konusu borcun bakanlığa fatura edilmediğini açıkladı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...