Macron'un aşı sertifikasını paylaşan doktora 15 gün uzaklaştırma cezası

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Macron'un aşı sertifikasını paylaşan doktora 15 gün uzaklaştırma cezası

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hastaların kişisel bilgilerine rahatça ulaşabildiğini göstermek isteyen bir pratisyen hekim, sosyal medya hesabından Fransa Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron'un aşı sertifikasını paylaştı. Hekime 15 gün meslekten uzaklaştırma cezası verildi.

Fransa'nın kuzey kenti Outreau'da pratisyen hekim olan Michael Rochoy, 2021 yılında sağlık çalışanlarının sadece isim, soy isim ve doğum tarihi bilgileri ile herhangi bir hastanın sağlık bilgilerine kolayca ulaşabildiğini anlattı ve buna kanıt olarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşı dosyasından çektiği kareleri sosyal medya hesabından paylaştı.

15 GÜN MESLEKTEN UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI

Sağlık konuları hakkında yayım yapan Fransız Egora sitesinin haberine göre; Hauts-de-France bölgesindeki Hekimler Birliği, pratisyen hekim Rochoy'a, Macron'un aşı sertifikasını araştırdığı ve sosyal medyada paylaştığı için 15 gün meslekten uzaklaştırma cezası verdi.

Karar gereği Rochoy, 1-16 Kasım tarihlerinde mesleğini icra edemeyecek ve bu sürede planlanan 42 hastanın sağlık randevusunu iptal etmek zorunda kalacak.

Cezanın gerekçesinde Rochoy'ın 'etik yükümlülükleri ihlal ettiği' ifadesine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...