Nesli tükendi zannediliyordu! 200 yıl sonra yeniden görüntülendi

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe
- Güncelleme:
Nesli tükendi zannediliyordu! 200 yıl sonra yeniden görüntülendi

Dünya Haberleri  / Independent Türkçe

Neslinin tükendiği düşünülen gri balina, ABD'nin New England bölgesi kıyılarında 200 yıl sonra yeniden görüldü. 1 Mart'ta görülen balina, bilim dünyasında büyük şaşkınlığa neden oldu.

Soyu tükendiği düşünülen canlılar, dünyanın pek çok yerinde kendisini gösteriyor ve bu durum büyük heyecana neden oluyor. Son örneği ise ABD'de yaşandı. Atlantik Okyanusu'nda 200 yıl önce nesli tükendiği düşünülen bir balina türü, New England bölgesi kıyılarında görüldü.

Gri balina, 1 Mart'ta bilim adamları tarafından su yüzeyine çıkıp inerken görüldü. Araştırma uçağı havada yaklaşık 45 dakika boyunca daireler çizdi ve balina muhtemelen beslenmek için su yüzeyine tekrar tekrar çıkıp dalarken araştırmacılar balinanın fotoğrafını çekti.

"ÇILGINCA GÖRÜNÜYORDU"

New England Akvaryumu'nda yardımcı araştırmacı bilim adamı olan Orla O'Brien, "Ne olduğunu yüksek sesle söylemek istemedim, çünkü çılgınca görünüyordu" dedi.

Araştırma teknisyeni Kate Laemmle ise, "Beynim gördüklerimi algılamaya çalışıyordu çünkü bu hayvan aslında bu sularda gerçekten bulunmamalıydı" ifadelerin, kullandı.

İKLİM DEĞİŞİKLİ EN BÜYÜK ETKEN

Sıklıkla ABD'nin Kuzey Pasifik Okyanusu'nda görülen gri balinalar, 18'inci yüzyılda Atlantik Okyanusu'nda kaybolmuştu. Bilim adamları bu değişimin iklim değişikliğinden kaynaklandığına inanıyor.

Gri balinaların 45 tona kadar çıkabildiği ve yaklaşık 15 metre uzunluğa ulaşabildiği belirtilirken, O'Brien, "Bu gözlem, her bir araştırmanın önemini vurguluyor. Kambur balina, gerçek balina ve oluklu balinaları görmeyi beklesek de okyanus dinamik bir ekosistem ve bulacağınız şeyleri asla bilemiyorsunuz" dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...