Oğlu Kur'an-ı Kerim yakan kişiyi dövdü! Kadirov, "gurur duyuyorum" diyerek paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, oğlu Adam'ın Kur'an-ı Kerim yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan bir kişiyi dövdüğü anları paylaştı. Kadirov, görüntüleri ilişkin olarak, "Hiç abartmadan, evet, Adam'ın davranışından gurur duyuyorum." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan yakınlığıyla bilinen ve son günlerde sağlık durumuyla ilgili çok sayıda iddianın bulunduğu Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, yeniden gündem oldu. Kadirov, oğlu Adam Kadirov’un Kur’an-ı Kerim’i yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan bir kişiyi dövdüğü anlara ait görüntüsünü sosyal medyada paylaştı.

Kısa süre içerisinde binlerce kişinin etkileşim gösterdiği video görüntüsü izlenme rekorları kırarken Kadirov, oğluna destek verdi. Ramazan Kadirov yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Onu yendi ve doğru olanı yaptı. Dahası, herhangi bir kutsal yazıyı ihlal eden herkesin, onu bariz bir şekilde yakanlar da dahil olmak üzere, ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin dini değerleri koruyan eşsiz bir kanunu var ve bunlar devlet tarafından en üst düzeyde korunuyor. Hiç abartmadan, evet, Adam'ın davranışından gurur duyuyorum."

Oğlu Kur'an-ı Kerim yakan kişiyi dövdü! Kadirov,

“KADİROV SAĞLIK PROBLEMLERİ YAŞIYOR”

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR) sözcüsü Andrey Yusov, Kadirov’un uzun süredir sağlık problemleri yaşadığını ve bu durumun aldığı yaralardan kaynaklanmadığını belirterek, detayların netleşmesi gerektiğini söyledi.

Yusov, “Kadirov’un sağlık problemleri sistematik ve daha da kötüleşti” dedi. Obozrevatel, ‘Putin’in askeri’ olarak da bilinen Kadirov’un sağlık durumuyla ilgili ilk iddiaları da ortaya atan haber sitesi olmuştu. Site, “Savaş suçlusu Kadirov’un ağır hasta olduğuna ilişkin bir bilgi bulunuyor ve durumunun da daha da ağırlaştığı ifade ediliyor” demişti.

İddialar üzerine sosyal medyada video paylaşan Kadirov, söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

UZMANLAR ÖNEMLİ AYRINTIYA DİKKAT ÇEKTİ

Video kaydıyla iddialara son noktayı koymak isteyen Kadirov’un yüzü sağlık uzmanlarının dikkatinden kaçmadı. Uzmanlar, Kadirov’un hızla kilo aldığına ve yüzünün oldukça şiş olduğunu ifade ettiler. Kadirov’un Mart ayında da sağlık sorunları nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’nde tedavi gördüğü iddia edildi.

Kadirov, 2007 yılından bu yana Çeçenistan’da Devlet Başkanlığı görevini sürdürüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...