Rüyasını anlattı, para cezası aldı: Zelenski ile selfie pahalıya mal oldu!

- Güncelleme:
Rüyasını anlattı, para cezası aldı: Zelenski ile selfie pahalıya mal oldu!

DÜNYA Haberleri

Rusya’da yaşayan Ivan Losev adlı blog yazarı, rüyasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile selfie çektiğini gördü. Rüyasını internette anlatan blog yazarı hayatının şokunu yaşadı. Rus blog yazarına, "Rus ordusunu itibarsızlaştırmaktan" para cezası verildi.

Rusya'nın Sibirya eyaletinde yer alan Zabaykalski Özerk Bölgesi’ndeki Chita'da kentinde yaşayan 26 yaşındaki Ivan Losev, Instagram hesabının ülkenin Federal Güvenlik Servisi görevlileri tarafından izlendiğinden habersiz olduğunu belirtti. Losev, rüyasında Zelenski’yi gördüğünü paylaşmasının ardından yerel bir mahkeme tarafından Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı muhalefeti çiğneyen bir yasayı ihlal etmekten suçlu bulundu. Losev, ardından 30 bin ruble (yaklaşık 8 bin 830 lira) para cezasına çarptırıldı.

Rüyasını anlattı, para cezası aldı: Zelenski ile selfie pahalıya mal oldu!

“SENİNLE BİR SELFİE ÇEKEBİLİR MİYİM?”

Losev, Eylül ayında Vladimir Putin'in seferberlik emrine atıfta bulunan rüyasının ayrıntılarını şöyle paylaştı: "Dün gece, seferber edildiğimi ve eğitim kampına götürüldüğümü gördüm. Aniden Zelenski liderliğindeki AFU (Ukrayna Silahlı Kuvvetleri) savaşçıları içeri girdi, herkesi topladı ve bizi idam mangasına aldı. Zelenski’yi birden yanıma geldi ve ona ‘Ah, Instagram'daki hikayelerini gördüm. Şan olsun Ukrayna'ya! Kahramanlara şükürler olsun!' diye seslendim. Sonra Zelenski ile yan yana durduk. Ona, ‘Instagram'ım için seninle bir selfie çekebilir miyim?' diye sordum. O da ‘Tabii ki’ dedi.”

Rüyasını anlattı, para cezası aldı: Zelenski ile selfie pahalıya mal oldu!

APTALLIK OLARAK NİTELENDİRDİ

Diğer taraftan Losev, bir yetkilinin kendisine azami 15 yıl hapis cezası gerektiren suçla itham edildiğini söylediğini belirterek, karşı karşıya kaldığı durumu “aptallık olarak” nitelendirdi. Öte yandan söz konusu yasa, Kremlin’in özel askeri operasyon olarak tanımladığı Ukrayna’daki savaşı halkın eleştirilmesini önlemek için çıkarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...