Sabıkasını sildirmek isteyen savaşa! Putin imzaladı, hükümlülere ordunun yolu açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sabıkasını sildirmek isteyen savaşa! Putin imzaladı, hükümlülere ordunun yolu açıldı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna savaşında büyük kayıp veren Rus ordusu için ön plana çıkan çözüm yolu gönüllü askerlik olurken, bir yandan da ülkede kısmi seferberlik ilan edilmişti. Rus lider Vladimir Putin'in imzaladığı son kanuna göre; cinayet, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan hüküm giyenler orduya alınacak, Ukrayna'da savaşırsa sabıkaları silinecek.

24 Şubat'ta Rus lider Vladimir Putin'in askeri harekat emri ile başlayan Ukrayna topraklarındaki işgal girişimi devam ediyor. Ukrayna'da direniş sürerken, Rusya ise amacına ulaşmadan savaşı sonlandırmak istemiyor. İki tarafın da geri adım atmaması büyük kayıpları beraberinde getiriken, Rus ve Ukrayna ordusu çözüm arayışında.

SABIKALILAR ASKERE ALINACAK

Ukrayna birçok ülkeden destek alırken, Rusya ise kendi içine yönelmiş durumda. Gönüllü askerlik ve kısmi seferberlik gibi çözüm yollarına başvuran Rusya'da yeni bir adım daha atıldı. Bölgeden gelen son haberlere göre, Rus lider Putin yeni bir kanuna imza attı. Bu kanunla birlikte cinayet, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan hüküm giyen Rusların askere alınmasını sağlanacak. Böylece şartlı tahliyeyle salınan veya sabıkalı kaydı bulunan yüz binlerce kişinin Rus ordusuna alınmasının yolu açılmış oldu.

SAVAŞIRLARSA SABIKALARI SİLİNECEK

Kanuna göre, adli suçluların çoğunluğu tahliye şartlarının kaldırılması veya sabıka kaydının silinmesi karşılığında silah altına alınabilecek ama cinsel saldırı, vatana ihanet, casusluk, terörizm, kamu görevlisine suikast, uçak kaçırma ve nükleer madde kaçakçılığı mahkumları bu kapsamda değerlendirilmeyecek.

HAPİSHANEDE OLANLARI KAPSAMIYOR

Paralı askerlik şirketi Wagner Grubu ve Rusya'nın, mahkumları 'gönüllü olmaları' karşılığında hapisten çıkardığına dair haberler uluslararası medyaya yansımıştı. Putin'in imzaladığı yeni kanun, halihazırda hapishanede olanları değil, 10 yıla kadar uzayabilen evde gözetimde tutulanları ve bazı hakları kısıtlanan sabıkalıları kapsıyor. (Independent Türkçe)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...