Sondakika: Karabağ'daki sözde Ermeni rejiminin eski "cumhurbaşkanı" gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sondakika: Karabağ'daki sözde Ermeni rejiminin eski "cumhurbaşkanı" gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika... Azerbaycan, Karabağ'daki sözde Ermeni rejiminin eski "cumhurbaşkanı" Arayik Harutyunyan’ı gözaltına aldı.

Azerbaycan, Karabağ'daki antiterör operasyonu sonrası, uluslararası arananlar listesinde yer alan sözde rejiminin eski "cumhurbaşkanı" Arayik Harutyunyan’ı gözaltına aldı.

İşledikleri suçlar kayıt altına alınan Harutyunyan, Gence kentindeki sivil halka yönelik roket saldırılarılardan ve İkinci Karabağ Savaşı sırasında sivillerin öldürülmesinden sorumlu olarak suçlanıyor.

TÜM SUÇLAR KAYIT ALTINA ALINDI

Karabağ'da suç işleyen yüzlerce Ermeni bölücü, uluslararası arananlar listesine eklenmiş,  Azerbaycan, Karabağ ihtilafının başlangıcından bu yana Ermeni ayrılıkçıların işlediği tüm suçları kayıt altına aldığını bildirmişti.

300'DEN FAZLA SUÇLU HEDEFTE

Azerbaycan Başsavcısı, kayıt altındaki suçlarla ilgili 300 ceza davası açıldığını, 300'den fazla suçlunun uluslararası arananlar listesine alındığını belirtmişti.

Öte yandan Azerbaycan geçtiğimiz günlerde sözde Ermeni rejimin eski "dışişleri bakanı" Davit Babayan'ın terör faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındığını duyurmuştu.

GENCE SALDIRISININ FAİLLERİNDENDİ

Babayan ise 17 Ekim 2020'de Azerbaycan’ın Gence şehrindeki sivil yerleşim yerlerinin balistik füzelerle hedef alınarak çok sayıda sivilin kasten öldürülmesi ve yaralanmasına ilişkin suçları organize etmekle suçlanıyordu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...