Su krizinde korkutan araştırma: Avrupa felaketin eşiğinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Su krizinde korkutan araştırma: Avrupa felaketin eşiğinde

DÜNYA Haberleri

Enerji krizi nedeniyle zorlu bir kış geçiren Avrupa'nın önğmüzdeki süreçte en önemli gündemlerinden biri su tasarrufu olabilir. Araştırmacılar, Avrupa'nın yeraltı su rezervlerinin kuruması nedeniyle "yıkıcı bir kuraklığın eşiğinde olduğunu" söylüyor.

Avusturya'da araştırmacılar, yeraltı su kaynaklarının durumunu incelemek için Dünya'nın yörüngesinde dönen iki uydudan gelen verileri analiz etti.

Araştırmacılar, küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarında yaşanan büyük düşüşün Avrupa'da telafi edilemez boyutlara ulaştığını saptadı. 

Araştırmacılar Avrupa'nın bir su felaketinin eşiğinde olduğunu ve bunun yaban hayatını, habitatları ve tarımı da şimdiden etkilediğini aktardı.

SU SEVİYELERİ ARTMAZSA NE OLACAK?

Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi'ne göre, kıtadaki sıcaklıklar son 30 yılda küresel ortalamanın iki katından fazla arttı.

2018 ve 2019'un yaz aylarında başlayan su sıkıntısı, yeraltı suyu seviyelerinde önemli bir artış olmaması ve seviyelerin sürekli düşük kalması, ekosisteme zarar verirken, ulaşımda ve altyapıda da ciddi aksaklıkları beraberinde getirebilir.

Yük taşımacılığında büyük rol üstlenen, İsviçre, Lihtenştayn, Fransa, Almanya ve Hollanda topraklarından geçen Ren nehirinin bu kriz nedeniyle kuruyabileceği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...