Vali 'yangınlar kasıtlı' dedi, artan bilançoyu açıkladı! Şili'de can kaybı 132'yi aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Amerika ülkesi Şili'de etkili olan orman yangınlarında can kaybı 132'ye yükseldi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ederken, Valparaiso Valisi Rodrigo Mundaca, "Yangınların kasıtlı çıkarıldığından oldukça eminiz" dedi.

Şili'nin orta ve güney kesiminde bir süredir etkili olan yangınlarda bilanço artmaya devam ediyor.YangınınValparaiso'ya yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda çıktığı belirtilirken, yetkililer hayatını kaybedenlerin sayısının 132'ye yükseldiğini bildirdi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Şili Yasal Sağlık Servisi'nden (SML) yapılan açıklamada yangının 'tamamen' kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği kaydedildi. SML, toplam 89 cansız bedende kimlik tespitinin tamamlandığını ve 64 cesedin ailelerine teslim edildiğini duyurdu.

Öte yandan Valparaiso Valisi Rodrigo Mundaca, orman yangınlarında 43 bin hektar alanın kül olduğunu ve yaklaşık 15 bin evin yandığını belirterek, "Yangınların kasıtlı çıkarıldığından oldukça eminiz" ifadesini kullandı.

Vali 'yangınlar kasıtlı' dedi, artan bilançoyu açıkladı! Şili'de can kaybı 132'yi aştı

OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, 3 Şubat'ta yaptığı açıklamada, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini belirtmiş ve "Yangınlara müdahale etmesi için tüm ekiplerimizi ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirdik" diye konuşmuştu.

Şili'de orman yangınları eş zamanlı olarak birçok bölgede etkili olmuş ve çok kısa sürede yerleşim yerlerine sıçramıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...