Konteyner şehrin üniversiteli sakinleri

Düzenleyen:
Konteyner şehrin üniversiteli sakinleri

EĞİTİM Haberleri

Şanlıurfa’daki Harran Geçici Barıma Merkezi’nde yaklaşık yedi senedir hayatlarını sürdüren ve lise eğitimlerini de burada alan çok sayıda misafir öğrenci, Türkiye’deki farklı üniversitelerin değişik bölümlerinde eğitimlerini sürdürmenin sevincini yaşıyor.

MAHMUT ÖZAY

Deyrizor kentinden yaklaşık yedi sene evvel Türkiye’ye sığınan 22 yaşındaki Duha Sahaf, liseye devam ederken savaş sebebiyle ülkesini terk etmek zorunda kaldığını ve Şanlıurfa’ya geldiğini söyledi. Savaş nedeniyle liseyi yarıda bırakmak zorunda kaldığını vurgulayan Sahaf, bütün zorluklara rağmen eğitim mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti. Duha Sahaf, kız kardeşiyle birlikte Siirt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Bölümünü kazandıklarını belirterek şöyle konuştu: Evlendim, iki çocuğum var. Hem anne olup hem de okula gitmek çok zor ama ben ailem için okuyorum.  Türkiye bize her türlü imkânı sağladı. Deyrizor şehrinden gelen 21 yaşındaki Sece Yunus ise yaklaşık yedi senedir bu konteyner şehirde yaşadıklarını ve üniversiteye gittiğinde burayı çok özlediğini anlattı. Üniversite hayalini gerçekleştirebildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Yunus “İnşallah okulumu bitirdikten sonra çok sevdiğim sağlık mesleğini yapabilirim” dedi. 

Konteyner şehrin üniversiteli sakinleri

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...