Matematik kaygısına Kankam formülü

Matematik kaygısına Kankam formülü

EĞİTİM Haberleri

Matematik birçok öğrencinin korkulu rüyası... Kankas Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, her 10 öğrenciden 8’i matematik kaygısıyla karşı karşıya.

MAHMUT ÖZAY

Uzmanlar matematik öğretme şeklinin kaygıya sebep olduğunu belirtiyor. Karikatürist ve matematik öğretmeni Erhan Tatlıdilli, çocuklara matematiği sevdirmek için ‘Kankam’ı oluşturdu. Kitapta, öğrencilere matematiği onların diliyle Kankam adındaki karakter anlatıyor. Matematiği korkutarak değil de eğlendirerek öğretmek gerektiğini belirten Tatlıdilli şunları söylüyor: Çocuklara matematik aileler ve öğretmenler tarafından yanlış aktarılıyor. Gençler karikatür okumayı çok seviyor. Bizde onların ilgilendiği konular üzerinden bir yöntem geliştirdik. Kankam adındaki karakter matematiğin en zor konularını bile onların anlayabileceği dilde ve eğlenceli çizimlerle anlatıyor. Bu da çocuğa samimi geliyor ve derse ilgisini artırıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...