Öğrenci naklinde son durum ne? Bakan Özer paylaştı: İlk sırada Ankara var

- Güncelleme:
Öğrenci naklinde son durum ne? Bakan Özer paylaştı: İlk sırada Ankara var

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi için yapılan nakil işlemleri hakkında bilgi verdi. Bakan Özer, 10 ilden 217 bin 246 öğrencinin nakil işlemlerinin gerçekleştiğini belirtti. Öğrenciler en çok Ankara’yı tercih etti.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremi olarak tarihe geçen Maraş depremlerinde 11 ilde 45 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Felaket 11 ilde hissedildi, binlerce bina enkaza döndü. Türkiye depremin yaralarını sarmak için seferberlik ilan etti. Tüm kurum ve kuruluşlar sahada büyük bir mücadele veriyor. Çadır ve konteyner kentler kurulurken, enkaza dönen bölgelerin yeniden ayaklanması için çalışmalar yapılıyor. Bu süreçte en büyük ilgi ve yardım da çocuklar için yapılıyor. Depremden önemli ölçüde etkilenen afetzede çocuklar için aktiviteler düzenleniyor.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİN NAKİL İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Aynı zamanda eğitim çağındaki çocukların da farklı illere yerleştirilmesiyle birlikte nakil işlemleri gerçekleştiriliyor. Konuya ilişkin son durumu aktaran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medyadan açıklamada bulundu. Bakan Özer, hazırlanan grafiği şu sözlerle paylaştı, “10 ilimizden 217 bin 246 öğrencimizin istedikleri illere nakil işlemini gerçekleştirdik. Yaşadığımız bu zorlu süreçte öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı her türlü imkanı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

EN FAZLA ANKARA TERCİH EDİLDİ

Öğrencilerin nakledildikleri illere göre dağılımı şöyle:

İstanbul 16 bin 186, Ankara 29 bin 738, Antalya 20 bin 149, Mersin 20 bin 067, İzmir 8 bin 685, Konya 11 bin 366, Bursa 6 bin 537, Kayseri 7 bin 312

https://twitter.com/prof_mahmutozer/status/1632649474374762498

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...