ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT KALKTI MI? Milli Eğitim Bakanı sinyali verdi, yeni atama sistemi nasıl olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT KALKTI MI? Milli Eğitim Bakanı sinyali verdi, yeni atama sistemi nasıl olacak?

EĞİTİM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Milil Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmen atamalarıyla ilgili açıklaması gündem oldu. Peki atanamayan öğretmenlerin şikayet ettiği öğretmen atamalarında mülakat kalktı mı? Yeni sistemde öğretmenler atanırken sınav ve mülakatın etkisi nasıl olacak? İşte Bakan Tekin'in açıklamalarında sinyal verdiği yeni sistemin detayları...

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı konusu günlerdir konuşulan ve üstüne tartışılan konulardan birisi oldu. Öğretmenler ve vatandaşlar konuyla ilgili olarak arama motorlarında “Öğretmenlikte mülakat kalktı mı, devam edecek mi?” sorularının yanıtlarını ararken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Eğitim her ülkenin ana konularından bir tanesi. Attığınız her adım önemli oranda destek buluyor ya da muhalefet oluşuyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde eğitim sisteminde tartışma bitmez. Biz eleştirileri saygıyla karşılıyoruz. Ben bu anlamda art niyetli olmayan eleştirileri saygıyla karşılıyorum.” diyerek öğretmen atamalarında mülakat konusunda açıklık getirdi. İşte öğretmenlerin merakla beklediği sorunun cevabı…

ÖĞRETMENLİKTE MÜLAKAT KALKTI MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenlikte mülakatların devam edeceğini fakat mülakat süreçlerinin revize edileceğini söyledi. Bakan Tekin öğretmenlerin atamalarında daha önce mülakatın yüzde 100 etkili olduğunu ifade ederek “Biz yüzde 50, yüzde 50 yapmak istiyoruz. Mülakat ve KPSS puanı yarı yarıya etkili olacak.”  İfadelerini kullandı. Bakan Tekin, "Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek önemli." dedi.

Bakan Tekin'in açıklamalarına göre öğretmen atamalarında mülakat devam edecek. Ancak atamalarda yüzde 50 mülakat yüzde 50 sınav etkili olacak.

Torpil iddialarına ise Bakan Tekin şöyle yanıt verdi: “Komisyonun karşısına gelecek adaylarla ilgili bilgisi olmayacak. Kim, kimin karşısına çıkacak belli olmayacak. 30 büyükşehirde sınav olacak. Yapıcı önerileri olanlar varsa, bu önlemler yetmez diyenler varsa o önerilere de açığız. Biz ideolojik kayırmalara asla müsaade etmeyeceğiz. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak. Önerilerini bana yazılı getirsinler. İyileştirilebilecek yerleri iyileştirelim. Niyet okumaya karşıyım.” dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT KALKTI MI? Milli Eğitim Bakanı sinyali verdi, yeni atama sistemi nasıl olacak?

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKATLAR NASIL YAPILACAK?

Mülakatın tamamı kamera ile kayıt altına alınacak.

Her öğretmene tesadüfi örneklem yoluyla elektronik ortamda hazırlanmış sorular sorulacak. 

Öğretmenler cevapları öğrencilere ders anlatır gibi anlatacak. Karşısında uzman ve başöğretmenden oluşan komisyon bulunacak. Uzman ve Başöğretmenlerden oluşan komisyonun önünde neyi ölçeceğine dair hazırlanmış kılavuz yer alacak.

45 dakikanın son kısmında öğretmen adayı kendi sınavıyla ilgili olarak bir yazılı cevap verecek. Mülakatın içerisinde kayıt olması için.

MEVCUT SİSTEMDE ÖĞRETMEN ATAMALARI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİYOR?

Öğretmen atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilir. İlk olarak ön başvuru MEB'in internet sitesinden yapılır. Ön başvuruda, adayların KPSS puanları ve tercih bilgileri istenir. Ön başvurular, MEB tarafından belirlenen tarihler arasında yapılır.

Ön başvurusu kabul edilen adaylar, KPSS puanlarına göre değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda, atama için belirlenen taban puanı ve üzeri puan alan adaylar, mülakata çağrılır. Mülakatta başarılı olan adaylar, atama için tercih yaparlar.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bir kişinin bilgi ve becerisi 45 dakikada nasıl ölçülür, birde büyükşehir kavramı ortaya çıktı.Bunun masrafı var, yorgunluğu var, heyecanı var. Eğitim işini baştan sıkı tutup iyi yetiştirmek lazım, fakülteler çok kalabalık,ve sayıları da fazla, kalite düş19 Eylül 2023 12:35

Baba..

Anne16 Eylül 2023 19:11

Torpilin yolunu açmayın Yuzbinlarce anaların ahını almayın.Cumhurbaskanim çocuklarımız deneme tahtasimi her gelen birşey çıkarıyor.Mulakata izin vermeyin.Bu mülakat secimide etkiler.Buna izin vermeyin

Sonraki Haber Yükleniyor...