‘Okula dönün’ seferberliği!

- Güncelleme:
‘Okula dönün’ seferberliği!

EĞİTİM Haberleri

Eğitim havuzunda kaydı bulunmayan öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dâhil etmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 4 Ocak’ta başlatılan “Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi büyüyerek devam ediyor.

Okul çağına gelen çocuklar otomatik olarak MEB sistemine düşüyor. Sistemde şu an 280 bin kayıt dışı öğrenci var. Bunların 240 bini lise çağında. Velilerin kapısını çalan eğitim yöneticileri, lise çağında çocuğu olan velilere örgün, açık ve mesleki eğitim merkezi seçenekleri konusunda bilgilendiriyor. Kendilerine en uygun buldukları sisteme çocuklarının dâhil olmaları sağlanılıyor.Babaların çocuklarına rol model olması nedeniyle çalışmaların ilk ayağında babalar ikna ediliyor. Ardından ailenin diğer fertleriyle  görüşülüyor. Proje ile ortaöğretimdeki okullaşma oranları 23 günde %95’ten %97’ye yükselmiş durumda. Hedef mart ayının sonuna kadar ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının yüzde 99’a çıkartmak. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...