YKS sonuçları açıklandı! 2022 YKS şampiyonları kim? YKS birincileri hangi ilden çıktı? YKS'de kaç kişi tam puan aldı?

Düzenleyen:
YKS sonuçları açıklandı! 2022 YKS şampiyonları kim? YKS birincileri hangi ilden çıktı? YKS'de kaç kişi tam puan aldı?

EĞİTİM Haberleri

2022 YKS şampiyonu kim? Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS sonuçları açıklandı. 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle sonuçlar açıklandı ve üniversite öğrencisi adayları için tercih maratonu başladı. Peki, ‘YKS'de kaç kişi 500 tam puan adı?’ ‘2022 YKS birincileri hangi ilden çıktı?’ ‘YKS'de kaç birinci var?’ İşte bu soruların cevapları…

Her yıl milyonlarca kişi YKS ile üniversitelere adım atıyor. Üç oturumdan (TYT, AYT, YDT) oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Baraj puanının kaldırılması nedeniyle rekor katılım oldu ve 3 milyondan fazla kişi sınavda ter döktü. 

2022 YKS sonuçları 18 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Sonuçlar açıklandıktan sonra YKS şampiyonları ve 2022 YKS birincileri merak konusu haline geldi. Peki, 2022 YKS şampiyonu kim? YKS'de kaç birinci var? ÖSYM Başkanı Halis Aygün YKS birincilerinin hangi illerden çıktığını

hesabındaki paylaşımla açıkladı. İşte o iller…

2022 YKS BİRİNCİLERİ HANGİ İLDEN?

2022-YKS birincilerinin illeri;

TYT (Temel Yeterlilik Testi): Kocaeli, Zeynep Dila Kuyucu

AYT (Alan Yeterlilik Testleri): Sayısal: Kayseri 

Eşit Ağırlık: İzmir 

Sözel: Kayseri 

YDT (Yabancı Dil Testi): Almanca: İstanbul 

Arapça: İstanbul 

Fransızca: İstanbul 

İngilizce: Kocaeli 

Rusça: İstanbul

2022 YKS ŞAMPİYONU KİM?

3 milyondan fazla kişinin katıldığı 2022 YKS sonuçları açıklandı. Halis Aygün YKS şampiyonlarının hangi ilden çıktığını duyurdu ancak şampiyonların isimlerini açıklamadı. YKS 2022'nin birincilerinin isimleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kocaeli'ye bağlı Dilovası ilçesindeki özel bir lisede okuyan Zeynep Dila Kuyucu 2022 YKS'nin birincileri arasında yer alıyor. Zeynep Dila Kuyucu, TYT ve yabancı dil sınavlarından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.   

KAÇ KİŞİ YKS 2022’DE 500 TAM PUAN ALDI?

2022 YKS sonuçları ve şampiyonların çıktığı il açıklandı. Ancak 500 tam puan alınıp alınmadığı ve alındıysa kaç kişinin 500 tam puana ulaştığı henüz belli değil. 

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

2022 YKS sonuçları açıklandı, birincilerin çıktığı iller de belli oldu. Ancak YKS 2022'nin şampiyonlarının kim olduğu ve 500 tam puana ulaşılıp ulaşılmadığı da henüz açıklanmadı. Tüm bu soruların cevapları açıklanmaya devam ederken, üniversiteye adım atmayı hedefleyen adaylar tercih işlemlerini merak etmeye başladı. Peki, 2022 YKS tercihleri ne zaman?

YKS 2022 tercihleri 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...