Süre bir ay uzadı: 180 milyar liralık borca yapılandırma

- Güncelleme:
Süre bir ay uzadı: 180 milyar liralık borca yapılandırma

Ekonomi Haberleri

Devlete olan borçların yapılandırılması ve ilk taksit ödemeleri için verilen süre bir ay uzatıldı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, devlete olan borçların yapılandırmasında başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30Haziran’a kadar, yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’a kadar uzatıldı.

Edinilen bilgiye göre; yapılandırma kapsamında bugüne kadar 3 milyon 279 bin mükellef, 180 milyar liralık borç yapılandırdı. Alınan başvuruların ardından 4 milyon 884 bin yapılandırma dosyası oluşturuldu. Öte yandan, yapılandırma işlemleriyle birlikte tahsil edilen borçların tutarı ise 8,2 milyar lirayı buldu. Hesaplanan tutarların tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenmesi hâlinde katsayı uygulanmıyor ve yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90’ına kadar olan kısmı silinebiliyor. Hesaplanan tutarların taksitle ödenmek istenmesi hâlinde ise 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödeme yapılabiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...