4 gecesi 100 bin lira olan otelde yer yok! Lüks mekanlar yılbaşında tamamen dolu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
4 gecesi 100 bin lira olan otelde yer yok! Lüks mekanlar yılbaşında tamamen dolu

Ekonomi Haberleri

Kriz var söylemlerine rağmen yılbaşında otellerde ve restoranlarda neredeyse yer kalmadı. Fiyatların normal günlere nazaran 4 katına çıktığı yerlere ilgi oldukça fazla. Uludağ’da 4 gecesi 100 bin lira olan bir otelde rezervasyonlar doldu. Boğaz’da ise bir gece kalmanın bedeli 40 bin lira…

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

Yılbaşında İstanbul, Uludağ ve Kıbrıs otellerinde yer kalmadı. Yeni yıla girerken tatil yapmak ve eğlenmek isteyenler rezervasyonları doldurdu. Ekonomik kriz var söylemlerine rağmen tüm pahalı otel ve organizasyonlara talep zirveye ulaştı. Özellikle İstanbul Boğazı’nda yer alan ve geceliği 40 bin lira olan otellerde yer kalmaması dikkat çekti.

Aynı şekilde Uludağ’da sınırlı sayıda rezervasyon olduğu öğrenildi. Yapılan rezervasyonların çoğunu yerli turistler oluşturdu. Telefonla ulaştığımız Uludağ 1. Bölgede yer alan bir otelin satış danışmanı gecelik konaklama bedelinin 25 bin lira olduğu, 4 gece konaklama şartı bulunduğu ve son birkaç oda kaldığı bilgisini verdi. 4 gece fiyatının 100 bin lira olduğu, ayrıca yılbaşı gecesi ünlü sanatçıların dâhil olduğu bir eğlence programı hazırladıklarını söyledi.

417 BİN LİRA İSTEYEN DE VAR

Bazı otellerde ise fiyatlar âdeta dudak uçuklattı. Uludağ’da yer alan bir otel, kral dairesini 4 gün için 417 bin liradan satışa koydu. Aynı otelde standart oda fiyatı ise gecelik 45 bin lira olduğu bilgisi paylaşıldı. Aynı şekilde İstanbul Boğazı’nda yer alan lüks bir otelde 3 gece konaklama fiyatı, yılbaşı eğlencesi dâhil 3 bin avro olduğu belirtildi. Bu otelde de standart odalarda yer olmadığı, ancak süit odaların (büyük oda) müsait olduğu bilgisi verildi.

KİŞİ BAŞI YEMEK 2 BİN LİRA

Aynı şekilde Kıbrıs otellerinde de rezervasyonların şimdiden tükendiği belirtildi. Ancak belli ödeme şartlarının yerine getirilmesi durumunda organizasyon yapılacağı bilgisi verildi. Antalya'da her şey dâhil otellerde de doluluk oranları yüzde 80’leri gördü.

Yalnızca oteller değil eğlence mekânlarında da rezervasyonlara ilgi oldukça yüksek. Normal günlere nazaran fiyatların 4 katına çıktığı birçok müzikli mekânda sınırlı rezervasyon kabul ediliyor. Yılbaşı eğlence programları için konaklama hariç fiks menü fiyatının ortalama 1.500-2.000 bin lira olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...