Kuyumcuya fiş müjdesi

Kuyumcuya  fiş müjdesi

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığının tebliğiyle, kuyumculuk sektöründe gerçekleşen satışlara fatura düzenleme zorunluluğunda değişikliğe gidildi.

Buna göre söz konusu ürünlerin satışlarında 1.400 lira olan “fatura düzenleme mecburiyeti”ne ilişkin sınır, üç kat artarak 4 bin 200 lira oldu. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık “Altın fiyatları günden güne artıyor. Ata lirası neredeyse 2 bin lira. Esnafımızın fatura kesmesi zaman alıyordu. Ama şimdi daha çok fiş kesecekler, müşterilerine daha fazla hizmet verecekler. Bu düzenlemeyle daha çok kayıt içine girecekler. 40 bin kuyumcumuzu çok büyük şekilde rahatlattı” dedi. Atayık; esnafın fatura, fiş kesmekten çekinmediğini, işlerini kolaylaştırdıkları için memnun olduklarını dile getirerek, bunun hem devlete hem de millete katkısı olacağına inandıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...