Dev projeler depremlere dayanıklı

Düzenleyen:
Dev projeler  depremlere dayanıklı

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türkiye’nin megaprojelerinin büyük depremlere karşı dayanıklı inşa edildiğini vurguladı.

Turhan “15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile Avrasya ve Marmaray tünelleri gibi ‘dev projeler’ depremin yanı sıra şiddetli rüzgârlara karşı da dayanıklı. İki tüp geçitte, sismik hareketleri algılayan izleme sistemlerinin yanı sıra Kandilli Erken Uyarı Sistemi ile bağlantılı Kontrol Sistemi inşa edildi. Deprem yükleri, tsunami etkileri ve sıvılaşma düşünülerek, en son uluslararası standartlara göre tasarlandılar” dedi. Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinin de, yaklaşık 2 bin 500 yılda bir meydana gelebilecek “çok büyük” şiddetli depremde dahi ayakta kalacak şekilde tasarlandığına işaret eden Bakan Turhan “Köprülerin sismik zarar analizi çalışmaları yapıldı. Etkilerin azaltılması için özel tedbirler gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı. Bakan Turhan, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile ilgili de şunları söyledi: İki köprünün de büyük depremlere dayanıklı olacak şekilde mesnet oturma tabanın genişletilmesi, düşmeyi önleyici kablo montajı, takviye işleri yapıldı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...