Yazlık sebzede artış kışlık kıyafette düşüş

Düzenleyen:
Yazlık sebzede artış  kışlık kıyafette düşüş

EKONOMİ Haberleri

Yılın ilk ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 81 ile patlıcan oldu. En fazla düşen ise yüzde 14 ile çocuk kazağı...

Türkiye İstatistik Kurumu, yılın ilk enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi ocakta yüzde 1,35 arttı. Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 12,15’e yükseldi. Önceki ay yıllık enflasyon, yüzde 11,84 düzeyindeydi. Ürün bazındaki fiyat hareketlerinde, mevsimsellik etkisi dikkat çekti. Buna göre yazlık sebze olan patlıcan yüzde 81 ile fiyatı en çok artan ürün oldu. Onu yüzde 36 ile domates, yüzde 31 ile mandalina, yüzde 24 ile salatalık, yüzde 22 ile ulaşım hizmeti ücreti izledi. Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 14 ile çocuk kazağında gerçekleşti. Bunu yüzde 13’lük düşüşlerle kadın gömleği, kadın elbisesi, kadın hırkası ve kadın kabanı takip etti. Bu arada ocakta Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 1,84 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 8,84 oldu.

FAİZLER ÖLÇÜLÜ DÜŞER
Enflasyonun kademeli gerileyerek yılı yüzde 10-11 aralığında bitirmesinin muhtemel olduğunu belirten analistler; son beş toplantısında 1275 baz puan düşüşle politika faizini yüzde 11,25 seviyesine kadar çeken Merkez Bankasının, indirimleri yüzde 10-10,5 bandına kadar devam ettirebileceğini öngörüyor.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...