Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fahiş bilet parasını kanunla alabilirsiniz

Düzenleyen:
Fahiş bilet parasını kanunla alabilirsiniz

EKONOMİ Haberleri

İçişleri Bakanlığının Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aldığı tedbirler arasında, şehirler arası otobüs seferleri de sınırlandırılmış, izne bağlanmıştı. Bazı otobüs firmaları bunu fırsat bilerek, izinli seferlerindeki bilet fiyatlarında fahiş artışlara gitti.

Sözleşme Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Umut Yeniocak “Kanuna göre bu, yaptırımı olan ve hukuka aykırı davranıştır. İnsanların zor durumda kalmalarından yararlanılarak fiyat artışı uygulanması durumunda, kanun, bunu aşırı yararlanma (gabin) olarak kabul eder. Müşteriye, fazladan verdiği paranın iade edilmesini talep etme hakkı doğar” dedi. Yeniocak, bu tür uygulamalara maruz kalanların, ilgili firmayı Ticaret Bakanlığına şikâyet edebileceklerini ve fazladan verdikleri paranın iadesi için tüketici hakem heyetlerine ya da mahkemelere başvuru yapabileceklerini vurguladı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...