İtalya ile önce ticaret sonra müteahhitlik

Düzenleyen:
İtalya ile önce ticaret sonra müteahhitlik

EKONOMİ Haberleri

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk ve İtalyan şirketlerinin ortak yatırım ve üretim yaparak birçok sektörde birlikte çalışabileceğini bildirdi.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile iki ülke arasında yapılacak Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) toplantısı öncesinde video konferans aracılığı ile görüşen Bakan Pekcan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler, taşımacılık ve lojistik, müteahhitlik ve müşavirlik hizmetleri, Avrupa Birliği'nin (AB) çelik ürünleri ithalatı üzerindeki  korunma tedbirleri ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konusunu ele aldıklarını söyledi. İki ülkeden 121 iş insanının katıldığı toplantıda Pekcan, İtalya'nın Türkiye'nin Avrupa'daki önemli ticaret ortaklarından biri ve en büyük 4'üncü ihracat pazarı olduğunu söyledi. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konusunda İtalya'dan destek beklendiğini söyleyen Bakan Pekcan, ticarette iş birliğinin yanı sıra, İtalyan ve Türk iş adamlarının üçüncü ülkelerde müteahhitlik alanında iş birliği yapılabileceğini dile getirdi. İtalyan Bakan Maio da, Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin her iki taraf için de son derece yararlı olacağını dile getirdi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...