Kritik faiz kararının ardından dolar ve altının ilk tepkisi!

Düzenleyen:
Kritik faiz kararının ardından dolar ve altının ilk tepkisi!

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kritik faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada politika faizinde değişikliğe gitmediğini duyurarak faiz oranını sabit tuttu. Alınan kritik kararın ardından dolar ve altında düşüş yönlü hareket başladı. Kararla birlikte, “TCMB sabit faiz kararı sonrasında dolar/TL ne kadar oldu? Altın kaç TL” soruları araştırılmaya başlandı. Kritik kararın ardından dolar ve altın fiyatında son dakika gelişmeleri…

Dün 13,4313 seviyelerinde seyreden dolar, yeni günle beraber yükselişe geçmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde 13,55 seviyesine kadar yükseldi.

DOLAR VE ALTINDA DÜŞÜŞ

Merkez Bankası 2022 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Kritik kararda faizlerin yüzde 14’te sabit tutulduğu açıklandı. Açıklamanın ardından dolar ilk tepki olarak 13,26 seviyesine geriledi. Gram altın fiyatı ise değer kaybederek 793 liradan alıcı ile buluşuyor.

Kritik faiz kararının ardından dolar ve altının ilk tepkisi!

GÜNDEM ABD VE RUSYA GERGİNLİĞİ 

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışa göre yatay seyirle 95,5 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu sene 4 faiz artışına gideceğine ilişkin beklentiler sonrası varlık fiyatlarındaki dengelenme sürecinin devam ettiğini kaydetti. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin de küresel ölçekte risk algısını artırdığına değinen analistler, konuyla ilgili gelişmelerin piyasalar üzerinde etkili olacağını vurguladı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...