AK Parti'den EYT ve asgari ücret açıklaması: Kurtulmuş, 'Nihai noktaya geliyoruz' deyip duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti'den EYT ve asgari ücret açıklaması: Kurtulmuş, 'Nihai noktaya geliyoruz' deyip duyurdu

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği, EYT düzenlemesi ne zaman çıkacak? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? gibi sorulara karşılık, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Nihai sonuca gelmek üzereyiz." diyerek, son gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş EYT'de son duruma ve asgari ücrete gelecek zamma ilişkin açıklama yaptı. EYT'de teknik sorunlar olduğunu belirten Kurtulmuş "EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz. Yaş sınırıyla ilgili de bakanlığımız ile çalışıyoruz" dedi. Kurtulmuş, EYT düzenlemesinin popülizmden uzak olması gerektiğini de vurguladı. Numan Kurtulmuş, asgari ücret zammı için ise, "Enflasyona ezdirmeyeceğiz" diye konuştu.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

NTV canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, EYT düzenlemesi ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

"Teknik sorunlar var. EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz. Yaş sınırıyla ilgili de bakanlığımız ile çalışıyoruz.

Biz kararlarımızı verirken doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Asla oy oranı yaparak iş yapsaydık biz 20 yıldır iktidarda olmazdık. Kısa popülizm değil, doğru olanı yapmaya çalışıyoruz."

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Numan Kurtulmuş, asgari ücret zammı ile ilgili soruya karşılık, "Başından itibaren söylenen bir söz var. Bu da vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Komisyonlar da toplantılarını gerçekleştiriyor." cevabını verdi. 

Kurtulmuş şöyle devam etti:

Eminim ki tatmin edici bir sonuç çıkacaktır. Devlet, işveren ve işçi diyalogla buraya kadar geldi. Asgari ücret artışı işverene sıkıntı yaratmayacaktır''

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...