Akaryakıtta tabela değişiyor! Sürücülerin merakla beklediği indirimin tarihi belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akaryakıtta tabela değişiyor! Sürücülerin merakla beklediği indirimin tarihi belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Brent petrolün bir haftada 87 dolardan 81 dolar seviyesine inmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Sürücülerin gözü kulağı gelecek olan müjdeli habere çevrilmişken, tabeladaki değişiklik için tarih belli oldu. İşte 12 Kasım 2023 güncel akaryakıt fiyatları ve indirime dair detaylar...

Haftaya 87 dolar seviyelerinde başlayan brent petrol, dünyada yaşanan gelişmelerin ardından 81 dolara kadar geriledi. Bu gerileme ile birlikte araç sahiplerinde indirim beklentisi oluştu. Sektör kaynakları ise beklenen müjdeyi verdi, akaryakıt fiyatlarında tabela değişiyor.

MOTORİNE İNDİRİM YOLDA

Ekim ayının başında motorinin litresine 2 lira 92 kuruş indirim yapılmıştı. 17 Ekim günü yeniden 2 lira 25 kuruş zam yapılmış, 31 Ekim'de ise yeniden 1 lira 57 kuruş indirim gelmişti. Pompaya yansıyan indirimle motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 38-38,50 TL aralığına gerilemişti.

FİYAT GÖSTERGELERİ YİNE DEĞİŞECEK

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; motorine hafta başında (pazartesi günü) indirim bekleniyor. Motorindeki indirimin miktarı litre başına 1,5 TL civarında olacak. İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama olarak 36-37 TL aralığına gerileyecek.

Benzinin litresinde ise şu an için bir indirim veya zam beklentisi bulunmuyor. 

İŞTE 12 KASIM 2023 GÜNCEL BENZİN MOTORİN FİYATLARI

İSTANBUL ANADOLU YAKASI
Benzin fiyatı:
34,48 TL
Motorin fiyatı: 37,99 TL

İSTANBUL AVRUPA YAKASI
Benzin fiyatı: 34,52 TL
Motorin fiyatı: 38,05 TL 

ANKARA
Benzin fiyatı: 35,14 TL
Motorin fiyatı: 38,64 TL

İZMİR
Benzin fiyatı: 35,24 TL
Motorin fiyatı: 38,79 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...