Almanya ile 'yeşil' ortaklık: Hidrojen Görev Gücü hazır

- Güncelleme:
Almanya ile 'yeşil' ortaklık: Hidrojen Görev Gücü hazır

Ekonomi Haberleri

Türkiye’yi 2053’te net sıfır emisyon hedefine taşıyacak yeşil dönüşüm çalışmaları çerçevesinde ‘geleceğin yakıtı’ olarak görülen hidrojene yönelik çalışmalar hız kazandı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Federal Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı arasında “Yeşil Enerji Alanında İş Birliği Niyet Beyanı” imzalandı. İş birliği kapsamında; yeşil hidrojenin üretimi, işlenmesi, depolanması, kullanımı ve taşınması ile ilgili hem araştırma ve geliştirme hem de ticari projelerin uygulanmasını teşvik etmek konularında anlaşmaya varıldı. Eylem planının hayata geçirilmesi için iki ülke temsilcileri tarafında ortaklaşa yönetilecek olan “Hidrojen Görev Gücü” oluşturulduğu öğrenildi.

Türkiye’nin hidrojen teknolojileri ve stratejisi ve yol haritası, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından geçtiğimiz ocak ayında açıklanmıştı. Buna göre; Türkiye’nin elektrolizör kurulu gücünün 2030’da 2 gigavat, 2035’te 5 gigavat ve 2053’te 70 gigavata çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, yeşil hidrojen üretim maliyetinin de 2035 yılında kilogram başına 2,4 dolara, 2053’e kadar 1,2 dolara kadar düşürülmesi planlanıyor. Ana hedef ise 2053’te net sıfır karbon emisyonu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...