Altın fiyatları düşer mi yükselir mi 13 Haziran 2023? Güncel altın fiyatları ve uzman yorumları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın fiyatları düşer mi yükselir mi 13 Haziran 2023? Güncel altın fiyatları ve uzman yorumları

Ekonomi Haberleri

Dolarla birlikte yükselişe geçen altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Bugün itibariyle gram altın 1,500 TL’ye dayanırken yatırımcılar altın fiyatları düşer mi yükselir mi merak ediyor. Dolar endeksinin 103 seviyelerinde gücünü koruyor olması ons altın fiyatı üzerinde baskı yaratıyor. Peki, altın fiyatları düşer mi yükselir mi 13 Haziran 2023? İşte güncel altın fiyatları ve uzman yorumları…

Doların yükselişiyle yukarı doğru ivme kazana altın fiyatları yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. 1,500 TL sınırında dolaşan gram altın bugüne 1,497 TL'de başladı. Bu nedenle altın fiyatları düşer mi yükselir mi araştırılıyor. Altının ons fiyatı bu sabah 1972 dolar seviyesinde hareket ediyor. Peki, altın fiyatları düşer mi yükselir mi 13 Haziran 2023? İşte güncel altın fiyatları ve uzman yorumları…

Altın fiyatları düşer mi yükselir mi 13 Haziran 2023? Güncel altın fiyatları ve uzman yorumları

ONS ALTIN FED FAİZ KARARINI BEKLİYOR

Dolar endeksinin 103 seviyelerinde gücünü koruyor olması ons altın fiyatı üzerinde baskı yaratıyor. Geçen haftaya göre ons tarafında önemli bir değişim yok. Altının ons fiyatı bu sabah 1972 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Ancak Çarşamba günkü ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde uzmanlar ons altın fiyatlarının 1915 dolar desteğinin altına kadar gerileyebileceğini dile getiriyor. Beklentiler Fed’in faizleri yüzde 5.25’de değiştirmeden bırakacağı yönünde bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN YENİ TAHMİN

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan değerlendirmede şunları kaydetti: "Fed’in yılın geri kalanında faiz artırması beklenmiyor. Ancak bu projeksiyonlarda olabilecek değişiklikler piyasalar için önemli olacak. Powell basın toplantısında mesajlar da piyasalar için önemli olacak başka bir etken.

Faiz artırımı gelmesi ve şahin açıklamaların olması durumunda ABD piyasaları bozulabilir ve satışlar gelebilir. Faiz artışı olmaz ancak Powell’ın mesajları yine şahin olursa bu durumda piyasalarda oynaklığa neden olacaktır. Çarşamba günü hem dolar, hem euro/dolar paritesi hem de ons altın için önemli bir tarih olacak. Altında önemli bir pozisyon almak mantıklı değil. Fed kararı sonrasında daha net karar alınabilir.

Faiz artırımı durumunda ve şahin mesajlar gelmesi durumunda ons Altın 1915 desteğinin altına bile gerileyebilir. Pas geçmesi ama şahin mesajlar gelmesi durumunda ise Altın 2000 seviyesine doğru sınırlı bir yükseliş gösterebilir.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  1. Gram altın 1,497 TL
  2. Çeyrek altın 2.423 TL
  3. Yarım altın 4.845 TL
  4. Cumhuriyet altını 9.903 TL
  5. ONS altın 1.973 dolar

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...