Altın ve dolar yatırımcısı merakla bekliyordu: Fed Başkanı Powell'den Jackson Hole'da faize devam mesajı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın ve dolar yatırımcısı merakla bekliyordu: Fed Başkanı Powell'den Jackson Hole'da faize devam mesajı

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz hamlesinin ardından tepetaklak olan dolar ve altının merakla beklediği Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole’de yapacağı konuşma başladı. Powell, faize devam mesajı verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) beklentileri aşarak sürpriz faiz kararıyla tepetaklak olan dolar ve altında gözler Fed Başkanı Jerome Powell’in Jackson Hole’de yapacağı konuşmaya çevrilmişti. Powell'ın merakla beklenen konuşması başladı. Fed başkanı faize devam mesajı verdi.

POWELL'DAN FAİZE DEVAM MESAJI

Enflasyonun aşağı gelmesi konusunda iyimser olmalarına rağmen hala yüksek kalmaya devam ettiğini belirten Fed Başkanı Jerome Powell gerektiği takdirde faiz artışlarına devam edeceklerinin altını çizdi. Powell, şu ifadeleri kullandı:

GEREKTİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK

"Bizim görevimiz enflasyonu düşürmek... Enflasyon güven verici seviyeye düşünceye kadar dikkatli şekilde faiz artırabiliriz. İş piyasasının güçlü kalması Fed'in hareketlerine devam etmesi için bir göstergedir. Gerektiği sürece faiz artırımına devam etme konusunda hazırlıklıyız.

ENFLASYON HEDEF YÜZDE 2

Fed olarak para politikasının iki taraflı riskler taşıdığının farkındayız. Çok dikkatli olmamız gereken bir sürece girdik. Enflasyonun düşmesi için iş piyasasının da soğuması gerekmektedir. Büyüme rakamlarının beklenenden fazla gelmesi, enflasyon hedeflerimize yaklaşmayı zorlaştırabilir. Enflasyon hedefimiz %2 olarak kalmaya devam edecek. Zamanla bu seviyeye ulaşmayı düşünüyoruz. Tabii ki kolay olmayacak."

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...