Araç kiralama sektörü yerli turistle büyüdü

Düzenleyen:
Araç kiralama sektörü yerli  turistle büyüdü

Ekonomi Haberleri

Araç kiralama sektörünün imdadına turizm sektörü yetişti. Hertz Türkiye Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu, son iki yılda yurt içindeki seyahat alışkanlıklarının değişerek kiralık araç kullanımının artmasının yabancı turist sayısındaki düşüşü kapattığını, sektörün bu yılın ilk altı ayını olumsuz bazı etkenlere rağmen, geçen senenin aynı dönemiyle benzer bir hareketlilikte geçirdiğini söyledi.

Yerli turist sayısındaki artışa bağlı olarak araç kiralama sektöründe bu yıl yüzde 15 ile 20 büyüme beklediklerini dile getiren Hidayetoğlu, “2015 yılında yüzde 65’lik bir kısmı kurumsal kiralama olmak üzere, toplamda 43 bin müşteriye araç kiralama hizmeti sunduk. Hertz Türkiye olarak, 2016 yılı sonuna kadar 50 bin tekil kişiye hizmet vermeyi hedefliyoruz. 2016 yılının ilk yarısını bir önceki yıla göre yüzde 17 büyüme ile kapattık. 2017’de araç adedi ve cirosal olarak her sene olduğu gibi yüzde 15-20 aralığında bir büyüme hedefliyoruz” dedi. Türkiye’de operasyonel filo kiralama pazarının yüzde 90’ının 15 firma arasında paylaşıldığına değinen Hidayetoğlu, şunları kaydetti: “İlk 10 büyük firma içinde yabancı ortaklığı veya yabancı fon yatırımı olan firmaların oranı yüzde 50’ye ulaştı. Yabancı yatırımcıların Türkiye filo pazarına yönelmesi bekleniyor.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...