Başkent turiste şifa olacak! 20 ülkeden heyetler geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Başkent turiste şifa olacak! 20 ülkeden heyetler geliyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bu hafta Ankara’da düzenlenecek TRAVELEXPO’nun Türkiye’nin sağlık turizmindeki 3 milyar dolarlık hedefine de önemli katkı sağlaması amaçlanıyor. Fuara 20 ülkeden 100 kişilik alım heyeti beklenirken, ATO ‘Health Ankara’ projesini anlatacak. Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu, 2024’te yabancı hasta portföyünün yüzde 25’inin Ankara’da tedavi olmasının beklendiğini kaydetti.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Sağlık turizminde 2022’yi 2,1 milyar dolarlık gelirle kapatan Türkiye, gözünü 3 milyar dolar hedefine dikerken, bu hedefi yakalama yolunda en önemli adımlardan birisi bu hafta Ankara’da düzenlenecek fuarla atılacak. 16-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın temalarından birini de ‘sağlık ’oluşturacak. Fuara KKTC, Fransa, Almanya, Hollanda, İngiltere, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak, Kamerun, Gana, Nijerya, Senegal, Uganda, Zambiya, Tanzanya ve Kenya’dan 100 kişilik sağlık sektörü temsilcisi katılacak. Fuara katılacak 20 ülkeden 100 kişilik alım heyeti, sağlık turizmi alanında önemli temaslarda bulunacak.

ATO, HEALTH ANKARA’YI ANLATACAK

Fuarda aynı zamanda Ankara’daki kamu hastaneleri ve özel hastaneler, klinikler, sağlık tesisleri, sağlık sektörü temsilcileri, stant açarak Ankara’nın sağlık hizmetlerini tanıtacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuşmacı olarak katılacağı fuarda Ankara Ticaret Odası da “Health Ankara” projesi ile sağlık turizminde Ankara’nın konumuna yönelik sağlık sektörüne bilgilendirme yapacak. Ankara’nın ilk kez sağlık turizmi ile ön plana çıkacağına dikkat çeken Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu, şu değerlendirmeyi yaptı: Başkent Ankara’mızın, sağlıktaki rekabet avantajlarını kullanarak uluslararası alan açılması açısından bu fuar etkinliği bir kilometre taşı olacak. Bir taraftan teknik yardım ve iş birliği programları ile yumuşak güç zemininde sağlık diplomasisi yoluyla değer zinciri oluşturmak, diğer taraftan yabancı hasta potansiyelini güçlendirmek ve daha fazla hastanın öncelikli tercihi olması için Ankara’nın tanıtımı yapılacak. Bu vesile ile fuarda, hedef ve öncelikli ülkelerden davet edilen yabancı sağlık sektörü temsilcileri ile Türk sağlık sektörü ile bir araya gelecek, ikili iş görüşmeleri yapacak ve referans sağlık tesisleri ziyaret edilecek. 2024 yılında toplam yabancı hasta portföyünün yüzde 25’inin Ankara’da tedavi olması bekleniyor. Bu oran 500 binden fazla hasta ve 750 milyon dolardan fazla bir ekonomik büyüklüğü ifade ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...