Bir numaralı kripto para birimi yeniden atağa kalktı: Bitcoin ETF rüzgarıyla 30 bin doları aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Uzmancoin,
- Güncelleme:
Bir numaralı kripto para birimi yeniden atağa kalktı: Bitcoin ETF rüzgarıyla 30 bin doları aştı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Uzmancoin,

Piyasa değeri en büyük olan bir numaralı kripto para birimi Bitcoin, Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından yeniden 30 bin doların üstüne atak yaptı. ETF rüzgarıyla Bitcoin en son Ağustos ayında gördüğü seviyeyi yeniden test etti. Peki Bitcoin ayı sezonu ne zaman sona erecek? Analistler Covid benzeri durum için uyardı.

Amiral kripto para birimi Bitcoin, 30 bin dolar eşiğine ataklarını sürdürüyor. Bu hafta ikinci kez 30 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, kripto para yatırımcılarını yeniden umutlandırdı.

BITCOIN'DE 30 BİN DOLARI AŞTI

Kripto para piyasası Fed başkanı Powell’ün açıklamalarına dikkat kesilirken, şahin mesajlara rağmen Bitcoin, yeniden yükselişe geçti. Bir numaralı kripto para birimi Bitcoin, 28 bin 500 dolar seviyesinden bir anda 30 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin'in fiyatı, yatırımcıların risk iştahını artırması sonucu yüzde 3,5 yükseliş kaydetti.

En son ağustos ayının başlarında 30 bin doların üzerine çıkan Bitcoin'in son 7 gündeki değer artışı yüzde 11’e yaklaşırken piyasa değeri ise 579 milyar doların üzerine çıktı.

Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 3,1 artarak 1,12 trilyon doları aştı.

YÜKSELİŞİ ETF BAŞVURULARI TETİKLEDİ

Bitcoin’deki yükselişin arkasında spot Bitcoin ETF başvurularının yakın zamanda onaylanacağına dair artan iyimserlik yatıyor. Pazartesi günü, başvuruların onaylandığına dair haberler yayılmış ancak bu haberlerin sahte olduğu daha sonradan anlaşılmıştı. Fiyat ise o sırada 27 bin dolar seviyelerinden 30 bin dolara yükselmişti.

BITCOIN ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK Mİ?

Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 doları gördükten sonra 2022 yılının başında sert düşen Bitcoin'in ne zaman eski günlerine döneceği merakla bekleniyor.

Uzmancoin'in aktardığına göre analistler Fed’in uyguladığı tarihin en agresif parasal sıkılaştırma politikasının sonuçlarını henüz görmediğini düşünüyor. Enflasyon her ne kadar yüzde 9 seviyelerinden yüzde 3’e kadar inmiş olsa da, Fed’in hedeflediği yüzde 2’ye gelmesi oldukça uzun zaman alacak. Fed’in parasal sıkılaştırma politikaları sonrası ABD resesyona girermesi durumunda Bitcoin gibi riskli varlıkları kısa vadede çok kötü etkilenecek. COVID döneminin başında olduğu gibi 2 ay sürebilecek sert bir dip görme durumunu tekrar yaşanabilir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Uzmancoin,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...