Dikkat! Başınız derde girebilir... Sahte ekspertiz raporuyla pert araca tam not

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dikkat! Başınız derde girebilir... Sahte ekspertiz raporuyla pert araca tam not

Ekonomi Haberleri

Bazı galericiler anlaştıkları ekspertiz şirketlerine sahte rapor yazdırıyor. Hasarlı araçlar hasarsız gibi gösteriliyor. Uzmanlar otomobilin mutlaka birden fazla şirkete gösterilmesi konusunda uyarıyor. Aldığınız araca sahte rapor düzenlendiyse açtığınız dava bir yıla kadar uzuyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

Sahte ekspertiz raporu düzenleyen şirket sayısı her geçen gün artıyor. Bazı galericilerin ekspertiz şirketleri ile anlaştığı iddia ediliyor. Son örnek İstanbul Beylikdüzü semtinde yaşandı. Ramazan Solmaz adındaki kişi 3 ay önce 2011 model bir otomobil aldı. Özel bir otomobil AVM’sinden alınan otomobili ekspertize soktu. Galericinin tavsiye ettiği ekspertiz şirketi, araçta sadece sol ön çamurluğunda boya olduğuna dair rapor hazırladı. Otomobilin kilometresinden motoruna kadar tüm bölümleri incelendi. Otomobilin sorunsuz olan Ramazan Solmaz, aradan iki ay geçtikten sonra bir kazaya karıştı. Otomobilin ön tamponu değişti. Her şey sanayide oraya çıktı. Otomobilin daha önce defalarca işlem gördüğü ve 4 yerinde değişen parça bulunduğu ve kilometresinin 60 bin kilometreye düşürüldüğü ortaya çıktı.

DEĞER KAYBI DAVASI AÇILDI

Gazetemize konuşan Ramazan Solmaz “Görünürde bir sorun yoktu, arabayı almadan önce tramer sorgulaması da yaptım ve sol ön çamurlukta boya olduğu bilgisi geldi. Galerici ile anlaştık ve beni tanıdık ekspere yönlendirdi. Kendi adlarıyla gidersem ekspertiz ücretinde yüzde 25 indirim yapacaklarını söyledi. Raporda otomobil sorunsuz çıktı. Biz de notere giderek satış işlemlerini yaptık, ardından bir kazaya karıştım ve aracı sanayiye götürdüm. Usta ön tamponun değiştiğini söyledi. Ekspertiz raporunda bu olmadığını söyledim ve arabayı başka bir şirkete götürdüm. Otomobilde 4 parça değişen olduğu ortaya çıktı ve OGS kayıtlarında kilometresinin 60 bin kilometre düşürüldüğünü öğrendim. Galericiye gittiğimde ‘Biz de aracı böyle aldık, bir avukat sattı bize, sizin gibi ekspertizden geçirdik, satış yapıldı, dava açmak isterseniz açın ama biz arabayı geri alamayız’ dedi. Ben de değer kaybı davası açtım ve süreç işliyor” dedi.

İKİ AYRI YERE GÖSTERİN

Oto ekspertiz şirketinin sahibi Kemal Yıldırım TSE onayı olmayan ve denetimden geçmeyen ekspertiz şirketlerine itibar edilmemesi gerektiğini belirterek “Birçoğu galericilerle anlaşmalı, aracı aldığınız yer size şirket tavsiye ediyorsa mutlaka başka bir ekspertiz şirketine daha aracınızı gösterin. Piyasada pert kayıtlı araca sorunsuz raporu yazanlar var. Dava açsanız bile en az 1 yıl sürüyor ve sonucun ne çıkacağı belli değil. Bazı galericilerin ekspertiz şirketi bile var. Ucuza hasarlı araçları alarak yüksek fiyattan hasarsız diye satıyorlar. Şayet arabanın hasarı kasko ya da trafik poliçesinden yapılmadıysa, sanayide işlem gördüyse tramere de yansımıyor. Mutlaka birden fazla yere gösterin” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...