Düşük faiz ve çok taksit için ilk adım

Düzenleyen:
Düşük faiz ve çok taksit için ilk adım

Ekonomi Haberleri

Banka yöneticileriyle bir araya gelen BDDK Başkanı Akben, "Bilhassa bireysel tarafta faizler konusunda aşağı yön bekliyoruz. Ülkenin kurtuluşu, büyümeyi destekleyerek olur" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "konut alımlarında faiz oranlarının yıllık 9'a doğru çekilmesi" yönündeki çağrısına ilişkin resmi temaslar başladı. Sektörde faaliyet gösteren büyük bankalar ile Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği yöneticileri; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in başkanlığında İstanbul'da bir araya geldi. 15 Temmuz sonrasında vatandaşlar ve hükümetin gösterdiği milli duruş ve seferberliği bankalardan da beklediklerini ifade eden Akben, "Büyümeye destek bekliyoruz. Ülkenin kurtuluşunun büyüme ile olduğunu düşünüyoruz. 15 Temmuz'dan itibaren alınan kararlar gayet isabetli olmuş. Kredilerde herhangi bir olumsuzluk yok. Bankalar şu anda borçlanabiliyor. Sendikasyonlarını devam ettiriyor. Burada bilhassa bireysel tarafta, konut tarafında, şirketlerin kredilerle desteklenmesini, faizler konusunda aşağı doğru bir yönün olmasını bekliyoruz. Bunları değerlendireceğiz" dedi.
KART TAKSİT SAYISI
Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun "Kredi kartı taksit sayısının 9'dan 12'ye, belki 14'e yükseltilmesi mümkün olabilir. Tüketici kredilerinde 36 ay olan vade süresi biraz daha uzatılabilir. Bunlar ekonomide hareketlilik sağlayabilir. Tabii bunlar bir duyuma dayalı değil. Bizim bankacılık sektörü olarak beklentilerimiz bu yönde" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Akben, "Makroekonomik dengeleri de göz önüne alarak bir çözüm bulma konusunda rakamları çalışmamız lazım. Sonra hükümetin gündemine getireceğiz. Bu konuda takvim vermek doğru olmaz. Çünkü hızlı bir dönemdeyiz" diye konuştu.
BANK ASYA SÜRECİ
BDDK Başkanı Akben, Bank Asya'nın tasfiye konusunun da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun gündeminde bulunduğunu hatırlatarak, konuyla ilgili yasa ile belirlenen süreler olduğuna işaret etti. Akben, bankada mevduatı bulunanların parasını ne zaman alabileceğine yönelik olarak şunları söyledi: "İnceleme gerektiren bazı konular var. Çünkü Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili olup olmadığı araştırılması gereken hesaplar var. Bunları netleştirdikten sonra gerekli açıklamalar yapılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, herhangi bir mağduriyet olmayacak."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...