EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacak? AK Parti'den açıklama geldi, takvim belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacak? AK Parti'den açıklama geldi, takvim belli oldu

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberi: Milyonların heyecanla beklediği haberi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu duyurdu. Akbaşoğlu, EYT'lilerin mart ayında maaşlarını alacağını ve EYT çalışmasının muhtemelen önümüzdeki hafta içi Meclis'e geleceğini söyledi.

Milyonlar gözünü Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine çevirdi, Meclis'e geleceği ve yasalaşacağı tarih merakla bekleniyor. Hükümetin uzun zamandır gündeminde olan konuya dair düzenlemenin detaylarını geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Şimdi gözler Meclis'te. 'EYT düzenlemesi ne zaman Meclis'e gelecek, ne zaman yasalaşacak, EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak' sorularının cevabı merakla beklenirken, açıklamalar peş peşe geliyor.

DÜZENLEME ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS'TE

Konuyla ilgili son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Öncelikle bakanlığın teknik çalışmaları tamamlaması gerektiğini belirten Akbaşoğlu, düzenlemenin kanun teklifi haline getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. "Bu bir süreç. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız" diyen Akbaşoğlu, Meclis Genel Kurulu takvimine işaret ederek net bir tarih vermedi.

Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı ve herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağı EYT'de ilk maaşların ne zaman yatacağı da merak ediliyor. Konuya değinen Akbaşoğlu, "Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacak" diye konuştu.

"DÜZENLEME ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TAMAM"

EYT düzenlemesine dair açıklamada bulunan bir diğer isim ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz oldu. Katıldığı bir televizyon programında önceki gün konuya dair değerlendirmede bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Sırada EYT var. Şimdi sözleşmeliler Meclis gündeminde, bunu da önümüzdeki hafta Meclis tamamlar diye tahmin ediyorum. Ondan sonra da EYT dediğimiz düzenleme gelecektir. Uzun bir zamandır Çalışma Bakanlığı’mız çalışıyor. Vedat Bey’in açıklamaları önemli. Bu ay sonunda Meclis’imize talepler ulaşır diye tahmin ediyoruz. En kısa sürede o da yapılacaktır diye düşünüyorum. Kolay değil milyonlardan bahsediyoruz, teknik yapıların yapılması gerekiyor. Boş yere beklenmiyor. Birtakım hazırlıklar yapılıyor. Sağlıklı bir şekilde iş yükünü karşılamak kolay değil. Şubat, mart gibi maaşlar yetişir diye tahmin ediyor arkadaşlarımız. 

Maaşlar şubat ayına yetişebilir. Ay sonunda gelirse, SGK’nın idari kapasitesi kalıyor. Hızlı bir şekilde işlemler de tamamlanırsa neden olmasın. Şubat ya da mart diyebiliriz."

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...